Pomaly naňho. Je to muž!

Je všeobecne známe, že mužom všetko dlhšie trvá. Nie je od veci pripomenúť si to vo chvíli, kedy sa vám začína nový vzťah.

04.06.2014 15:00
muž, zamilovaný muž, rande Foto:
Ilustračné foto.
debata

Kým vy už rozmýšľate nad svadbou alebo nad bábätkom, on ešte len uvažuje nad tým, aké kvety vám prinesie na ďalšie rande. Kým vy sa k nemu v duchu sťahujete, on možno rozmýšľa nad tým, kde má bicykel, aby vás mohol vziať na výlet. Kým vy s kamarátkami preberáte meno pre bábätko, on tuho uvažuje nad tým, kedy medzi vami asi príde k prvému sexu. Záleží mu na tom, aby to nepokazil a aby sa mu to s vami páčilo.

Tak pozor na všetko vymenované! Namiesto vážnych úvah sa pokúste sústrediť na to, čo práve prežívate. Nič neunáhlite. Nepotrebujete predsa riskovať, že vám muž, ktorý z vás bude cítiť poriadny stres, utečie skôr, ako sa možno dostanete do postele. Alebo sa tam už dostanete a naraz zistíte, že všetko bolo úžasné, len váš objav je už minulosťou. Zaspievajte si tú pesničku o tom, ako pomaly ďalej zájdete, lebo vo vzťahu to platí dvojnásobne.

Veľa si všímajte. Nechcite mať hneď pomenované veci. Ak sa už nejakú dobu stretávate a nemáte pocit, že vás chce zatajovať – pred priateľmi, v práci či rodinou, tak to neriešte. Nevynucujte si ani odpoveď na typicky ženskú otázku: Ľúbiš ma? Ak vám niečo podobné zíde na um, znova sa uvedomte a spomaľte. Na všetko toto máte predsa ešte čas. Možno, že on vás milo prekvapí a podobné gýčové otázky ani nebude potrebné klásť. Buďte pozitívna a čo najviac sa usmievajte.

Aby ste svoj rozvíjajúci sa vzťah zbytočne nespochybnili, nerozprávajte o ňom všetkým. Závisť zvykne vykúkať aj zo strán, z ktorých by ste to skutočne nečakali. A nám ženám sa navyše častokrát stáva to, že pomenujeme veci tak, ako ich práve vidíme. A až potom zistíme, že ľudia žijú v oveľa čudnejších a komplikovanejších vzťahoch, ako je ten náš. Recept na dobrý vzťah, tkvie aj v tom, aby ste prestali sledovať čas. Lebo dvaja keď spolu byť majú, tak budú…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #čas

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...