Naozaj sa hanbíme za sex na jednu noc? Aké pocity si pamätáte vy?

Čierne alebo biele, zlé, dôvod na zahanbenie a dobre uchované tajomstvo - aj vy máte pocit, že práve takto sa zväčša opisujú sexuálne skúsenosti z milostných eskapád na jednu noc? Ale pravda je predsa celkom iná.

30.05.2014 12:00
sex Foto:
Jedna noc a dosť. Aké pocity prežívame po takomto sexe?
debata

Tvrdí to aspoň sexuologička a výskumníčka Zhana Vrangalova, ktorú cituje portál HuffingtonPost.com. Vrangalova sa totiž snaží demýtizovať názory o súčasnej kultúre nezáväzného sexu a bleskových, často jednorázových sexuálnych zážitkov.

Niektorí vedci tvrdia, že sex na jednu noc je typický pre ženy s úzkosťami či depresiami. Nie je nič nezvyčajné, keď sa na ženu, ktorá sa prizná k náhodným sexuálnym dobrodružstvám, začne pozerať okolie cez prsty. Vrangalova však založila stránku s názvom The Casual Sex Project a práve na nej poskytla priestor anonymným diskutujúcim, aby písali o svojich zážitkoch, skúsenostiach, o svojich očakávaniach a pocitoch.

Súčasťou akéhosi nepísaného dotazníka, ktorý sa nachádza na stránke, sú okolnosti sexu na jednu noc, jeho pozitíva a negatíva, ale aj sprievodné prvky v podobe zoznámenia či predohry. Ľudia píšu a komentujú, pričom podľa sexuologičky prevažujú pozitívne skúsenosti či sebahodnotenia, ktoré majú ďaleko od nejakého sebaľutovania.

„One night stand (sex na jednu noc) nie je taká jednoduchá záležitosť, na ktorú by sme sa mohli pozerať len ako na čiernu alebo bielu. V súvislosti s ňou sa objavuje množstvo aktivít, nádejí, očakávaní, spôsobov správania. Verím, že môj projekt dokáže odhaliť ľuďom jednotlivé nuansy,“ naznačila Vrangalova, aký je zmysel jej online „prieskumu“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex na jednu noc #pocit #vnímanie #negatívne

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...