Je v posteli nepoužiteľný? Čo s tým?

Ak vám nestačí nočná "päťminútovka", rýchlo mu to povedzte. Aby ste váš problém začali riešiť.

29.05.2014 16:00
sex, vzťah, intimity, gestá Foto:
Opäť vám to nevyšlo?
debata

Opäť vám po spoločnej noci prebehlo hlavou: „Do pekla, to bolo čo?“ Jeho sexuálny výkon nenazvete inak ako podpriemerný a ste z toho poriadne rozladená. Ten muž sa vám totiž naozaj páči. Rozumiete si s ním a je vám spolu dobre všade. Okrem postele. Chcete s ním byť, ale čo s tým nešťastným sexom?

Nesústreďte sa iba na sex, ale vezmite do úvahy aj situáciu pred tým, než k nemu došlo. Čo ste robili? O čom ste sa bavili? Nemohol zlyhať preto, že veľa pil? Alebo kvôli veľkému stresu? Skúste sa zamyslieť a možno prídete na to, čo to spôsobilo.

Čo očakávate od dobrého sexu? Definujte si, čo od partnera chcete a potom mu to povedzte. Vysvetlite mu, že nočná „päťminútovka“ je pre vás naozaj málo, aby ste sa cítili sexuálne uspokojená. Každý môže mať iné predstavy o dobrom sexe a ide presne o to, aby ste sa dohodli na nejakom kompromise.

Ste v tom spoločne. Neukazujte neustále prstom na partnera ako na toho, kto to v posteli nevie. Bolo by to preňho veľmi nepríjemné, stresujúce a ponižujúce. A možno by ste sa v riešení problému ani nikam neposunuli. Vy by ste boli „naštvaná“ a on urazený.

Problém zlého sexu neriešte v posteli, ale na neutrálnom mieste. Nenoste si negatívne pocity do vašej spoločnej spálne, lebo sa vám s týmto miesto môže následne vždy v mysli vynoriť sexuálny problém. A dokonca aj negatívne pocity môžu sabotovať dobrý sex. Napríklad si zájdite na prechádzku a tam si to všetko povedzte.

Nebuďte ako obohraná platňa. Namiesto toho si napríklad spoločne pozrite erotický film, ktorý by vás mohol inšpirovať. Partnerovi povedzte, „toto konkrétne by sa mi páčilo“ či „toto by sme mohli vyskúšať aj my“. Jednoducho konkrétne veci, po ktorých túžite.

Buďte priamočiara aj v posteli. Ak sa začne sex opäť uberať smerom, ktorý sa vám nepáči a nezdá sa vám ani vzrušujúci, partnera „stopnite“ a povedzte mu, kadiaľ sa má vydať. Je pomerne jednoduché povedať: „Toto áno a toto nie“, bez toho, aby ste to brali osobne. Ide vám predsa o spoločný cieľ, nie?

Ak sa váš sexuálny život nezlepší, stále existuje aj možnosť navštíviť terapeuta. Pocit nespokojnosti by vám nemal prerásť cez hlavu. Nakoľko je sex vo vzťahu naozaj dôležitý, mali by ste sa pokúsiť tento problém vyriešiť. Dlhodobá sexuálna nespokojnosť totiž môže viesť až k rozchodu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problémy #riešenie #spálňa

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...