Máte zdravý sexuálny život?

Nejde o to koľko, ako často ani o to, či pri milovaní vystriedate desať polôh, alebo vám stačí jedna. Zdravý sexuálny život stojí na úplne iných pilieroch.

28.05.2014 08:30
sex, vzťah, intimity Foto:
Rozprávajte sa navzájom o svojich túžbach.
debata

Zdravie ako však vieme aj zo života, je to najdôležitejšie. Čím viac úprimných áno poviete na nasledovné otázky, tým bude váš sex zdravší.

Žartujete o sexe?

Schopnosť žartovať o sexe je vlastná tým, čo vedia o svojich sexuálnych kvalitách a netrpia vzťahovačnosťou, hanbou, či komplexmi. Ak sa viete zasmiať bezprostredne na sexuálnych vtipoch, alebo si sama v tejto sfére zažartovať, niekedy aj na vlastný účet, máte postoj k sexu, ktorý každý partner ocení. Ani nie tak pri stole, kde padajú vtipy, ale v posteli, pretože vaša hravosť a otvorenosť sa v nej naplno prejaví.

Rozprávate sa o túžbach?

Mnoho párov sa síce miluje pravidelne, ale nedostatočne. Ak by ste mali sex aj každý deň, no nie taký, po akom vám srdce aj rozkrok pištia, intenzita nie je to, čo je zdravé. Rozprávate sa navzájom o túžbach? Nepozeráte sa na seba cez prsty, ak váš partner sníva o niečom, čo by možno niekto iný považoval za perverzné? Povedať si na čo máte chuť, je prvý krok. Nemusíte svoje sny hneď zrealizovať, stačí o nich otvorene hovoriť. Možno časom urobíte ústupky.

Viete sa dokonale odviazať?

Bez toho, aby ste zotreli všetky zábrany v sexe, vaše milovanie nikdy nedosiahne stupeň skutočnej možnej rozkoše. Zabudnite na to ako vyzeráte, či ste schudli, máte umyté, alebo strapaté vlasy. Oddajte sa slasti a zahoďte hanbu. To je presne to, čo každý sexuálny život potrebujete.

Stačíte si?

V sexe je to ako v jedle. Môžete byť na diéte, ale pokiaľ stále túžite po niečom inom, budete sa trápiť a aj tak podľahnete. Len málo jedincov je vyslovene založených na hnacej túžbe po trofeji. Omnoho viac ženie do nezdravého správania voči partnerovi túžba zažiť v sexe niečo iné. Ak si stačíte, budete si stačiť natrvalo.

Myslíte na seba pri masturbácii?

Každý masturbuje. Vo vzťahu aj mimo neho. Každý sem-tam myšlienkami zhreší, ale ak pri masturbácii myslíte na partnera, je to v poriadku. Pre niektoré ženy je to nepredstaviteľné a aspoň pri chvíľkach osamelého potešenia myslia od kolegov cez hollywoodske hviezdy až po neznámych sympaťákov. Sexuálne zdravie sa prejavuje primárne túžbou po partnerovi a to sa prejaví aj osamote.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #spontánnosť

+ Nezabúdajte na oddych, momentálne je vo vašom živote kľúčový.
Odloženie úveru by ste mali poriadne zvážiť aj v...

+ Čím viac alkoholu vypijete, tým horšie sa budete cítiť, načo to robíte?
Máte veľa nepopulárnych názorov, avšak...