Sedem krokov, ktorými porazíte žiarlivosť

Nenechajte pocity žiarlivosti zvíťaziť nad vašou láskou. Bojujte! Napríklad takto:

28.05.2014 12:00
láska, žiarlivosť, hádka, nenávisť Foto:
A opäť sa správate ako žiarlivka?
debata

Žiarlivosť súvisí aj so sebavedomím. Ak ho máte málo, žiarlite. Preto si ho pestujte a odpovedzte napríklad aj na otázku: Prečo stojím za to, aby ma niekto ľúbil? Určite nájdete niekoľko odpovedí, ktoré vám môžu v boji so žiarlivosťou pomôcť.

V žiadnom prípade si nepestujte závislosť na partnerovi. Robte niektoré veci aj sama alebo s kamarátkami, užívajte si to, že občas ste slobodná. A podobne slobodne by sa mal vo vzťahu cítiť aj váš partner. Čím pevnejšie si ho budete chcieť vďaka žiarlivosti k sebe priviazať, tým viac sa bude chcieť z reťaze odtrhnúť.

Dávajte si krátkodobé ciele a dbajte na to, aby ste ich plnili. Ak budete mať nabitý čas, nebudete stále myslieť na to, čo, kde a s kým váš drahý robí. Hľadajte veci, ktoré vás napĺňajú a zaženú pocity žiarlivosti.

Neporovnávajte terajší vzťah s minulým. Najmä nie vtedy, ak ste mali po svojom boku veľkého záletníka. Váš aktuálny partner je celkom iný, s vaším ex nemá nič spoločné. A tomu verte. Nechajte ho dýchať a žiť po vašom boku, neduste ho len kvôli vašej nepríjemnej minulosti.

Doprajte si množstvo spoločných zážitkov, ktoré budú patriť len vám dvom. Dodajú vám pocit, že partner je tu pre vás a jeho srdce je plne obsadené láskou. Vymýšľajte si spoločný program, ktorý bude pre oboch obohacujúci.

Komunikujte. A dokonca aj vtedy, ak vás žiarlivosť ničí a vy si ju chcete nechať iba pre seba. To by bolo veľká chyba. O vašich pocitom porozprávajte partnerovi, možno aj rozhovorom sa dopracujete k pocitu dôvery a pokoja.

Ak vás napriek všetkej snahe stále pobolieva od nervozity žalúdok a s pocitmi žiarlivosti a úzkosti si neviete poradiť, vyhľadajte pomoc odborníka. Nie je to nič nezvyčajné, spoločne môžete nájsť tú správnu cestu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #žiarlivosť #BOJ

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....