Ničí vás vzťahová kríza?

Odpovedzte si na niektoré otázky, môžu vám pomôcť prekonať vašu krízu.

27.05.2014 10:00
láska, rozchod, hádka Foto:
Nepoddávajte sa, krízu zvládnete.
debata

Čo rozhodlo o tom, že sa náš vzťah neskončil len ako aférka?

Zistite, prečo ste si spolu začali a budovali váš vzťah. Čo ste jeden na druhom obdivovali? V akých situáciách ste sa jeden do druhého postupne zamilovali? Kedy nastal ten čarovný moment a vy ste si povedali „chcem ťa mať vo svojom živote navždy“. Práve spomienky vám môžu napovedať, prečo je vaša láska vzácna a na čom by ste aj v krízových obdobiach mohli stavať. Obnovte vaše rituály spred niekoľkých rokov, skúste si zaspomínať na okamihy dokonalého opojenia a šťastia.

Aké krízy už máme za sebou?

Existujú dôvody, prečo ste krízy vo vašom vzťahu prekonali a prečo vašu lásku „nepoložili“ na lopatky. Možno nie je príjemné sa k nim v myšlienkach vracať, ale mohli by vás nasmerovať aj pri riešení aktuálnej krízy. Vzťah za to stojí, aby ste oň bojovali, vzdať sa by nebolo dobré.

Čo je najväčším „zabijakom“ nášho vzťahu?

Stereotyp, nuda, stres či extrémne vyťaženie…? Existuje množstvo dôvodov, ktoré stoja za krízou vo vašom vzťahu. Možno o nich ani len netušíte, pretože s partnerom ste prestali komunikovať. Vaša komunikácia sa obmedzila na strohé „servisné“ vyjadrenia, čas ani chuť na dlhšie debaty nemáte. A to je chyba. Pretože to, čo vás trápi, treba presne pomenovať a následne vyriešiť.

Ako zmenili deti náš vzťah?

Deti vzťah od základov zmenia. Venujete sa im na sto percent, čo je správne. Ale to ešte neznamená, že váš spoločný život by mal prestať existovať. Skúste sa zamyslieť nad tým, čo vo vašom vzťahu zmenili deti. Ak na seba nemáte kvôli nim čas a preto váš vzťah pokrivkáva, dá sa to riešiť. Využite služby opatrovateľky, poproste kamarátky či starých rodičov, aby ste sa mohli venovať občas výlučne jeden druhému.

Čo ma robí vo vzťahu šťastnou?

Naše predstavy o šťastí sa rokmi veľmi menia. Ale viete, čím by ste mohli partnera potešiť aktuálne? Čo by ho prekvapilo, povzbudilo? A čo urobí šťastnou vás? Povedzte to vášmu drahému a čakajte, ako sa zachová. Bude mu váš úsmev stáť za to, aby sa snažil? Vo vašom vzťahu sa zamerajte na veci, ktoré fungujú, ktoré sú krásne. Na nich stavajte aj počas krízy, nenechajte sa úplne opantať smútkom či beznádejou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #riešenie

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...