Recept na šťastné partnerstvo má len 4 ingrediencie!

Tak málo stačí, aby ste si udržali živý a pekný vzťah. Presne taký, ako si pamätáte, že bol prvý mesiac, keď vo vás bublali všetky hormóny.

22.05.2014 10:00
láska, vzťah Foto:
Smiať sa spolu je neskutočný tmel na každý vzťah.
debata

Mysleli ste si, že ste našli konečne tú jedinú spriaznenú dušu vo vesmíre. Navariť nedeľný obed je omnoho zložitejšie, ako ukuchtiť dokonalý vzťah. Potrebujete len štyri ingrediencie, odhodlanie a pritom to mnohým aj tak nevyjde. Kde sa stala chyba?

1. Čas pre seba

Venujte si pozornosť. Počúvajte sa navzájom. Nerobte nič iné. Nepozerajte televízor, neťukajte do mobilu, nečítajte knihu. Dajte sa jeden druhému naplno. Stačí aj desať minút denne, ale skutočne naplno. Tak málo stačí a niekedy je nám televízny program prednejší.

2. Žiadostivý sex

Nejde o nový druh sexu. Žiadnu netradičnú sexuálnu praktiku, ale žiadostivý sex je predsa len trochu tabu. Mať sex a žiadostivý sex sú dve odlišné kategórie. Mnoho žien verí, že krachujúci vzťah zachránia roztiahnuté nohy. Opak je pravdou. Môžu byť poslednou bodkou. Partner veľmi rýchlo vycíti, či je žiadaný, či sa na sex tešíte, či ste posadnutá jeho telom ako prvé týždne, alebo je pre neho výhodnejšie, aby tieto pocity v posteli hľadal inde. Prekvapujte sa a kultivujte sexualitu. Nikdy z milovania nespravte „manželskú povinnosť“. To je aj dôvod prečo táto ingrediencia často chýba vzťahom, ktoré sa čudujú, že nie sú šťastné, hoci majú sex aj trikrát v týždni. Oblečte sa preňho, upravte, ukážte mu svoju radosť zo sexu a bude to super.

3. Milá starostlivosť

Dávajte si viacero malých a milých potešení namiesto občasných a prehnane veľkých gest. Je dôležité, aby ste si každý deň vedeli vyčariť úsmev na tvári. Nie je to tak zložité. Stačí vtip, milý pohľad, pohladenie, alebo len tak vzájomný úsmev. Aj to stačí. Každý deň. Smiať sa spolu je neskutočný tmel na každý vzťah. Kedy ste sa naposledy smiali? Smiech vyvoláva pozitívne hormóny, príjemné reakcie tela a pocit spojenia. Ak úsmev vytláča zamračená tvár, niekde je chyba.

4. Pochopenie

Pochopenie jeden pre druhého. Pochopenie, že vy sa sem-tam zabudnete s kamarátkami, aj pochopenie, že partnerovi budú utekať oči po iných sukniach, nohách aj prsiach. Rešpektujte jeden druhého ako osobnosť a vyvarujte sa snahe o prerábanie. Po dvadsiatke sa človek už nezmení. Jeho charakterové vlastnosti sú utvorené a tak snaha pretvárať vháňa do vzťahu napätie, pocit prispôsobovania a neuspokojenia. Rešpektujte sa a chápte. Všetko má svoje hranice, ale vďaka tomuto poslednému bodu bude váš vzťah partnerstvom dvoch vyzretých osobností.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #partnerstvo #dlhodobý vzťah

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...