Keď chuť na sex nie a nie prísť...

Čo sa to s vami deje? O vášni môžete len snívať, vzťah je bez hnacieho motora.

13.05.2014 00:00
sex, libido, posteľ, bielizeň, podprsenka,... Foto:
Nemáte chuť na sex?
debata

Vášeň a láska sú na začiatku vzťahu tým skutočným hnacím motorom vašich životov. Ale časom strácajú na intenzite. Vášeň opadne a vy sa len s námahou odhodlávate na čosi, čo možno iba zdiaľky pripomína vášnivý sex. Čo sa stalo? A hoci je celkom prirodzené, že sexuálna žiadostivosť s pribúdajúcimi rokmi vzťahu akosi klesá, predsa len sa s tým dá čosi robiť.

Skúste dôvody vášho znechutenia najskôr pomenovať. Sú príčiny, ktoré sú ľahko odhaliteľné: stres v práci, starostlivosť o malé dieťa, nedostatok spánku, choroba, lieky… Na druhej strane sú také, ktoré sa akosi reálne nedajú celkom uchopiť či pomenovať. Poviete iba, že sa vám nechce. Na sex nemáte ani len pomyslenie, pri predstave milovania sa s partnerom vás začne bolieť hlava. Ale aj s tým sa dá niečo urobiť. Stačí pár dní skutočného relaxu, odpútanie sa od každodenného stresu či odchod mimo vášho bytu.

Existuje viacero spôsobov, ako priviesť vášeň do vzťahu späť. U žien to chce popracovať na viacerých frontoch – dať do poriadku emócie, nájsť vhodnú chvíľu. Dôležitý je aj celkový relax a uvoľnenie, prostredníctvom ktorého načerpáte životnú silu. Patria sem rôzne uvoľňovacie techniky, regenerácia a samozrejme aj šport.

Chyba však môže byť aj vo vašom sebavedomí. Ak sa vám dlhodobo nedarí v práci či máte nezhody s partnerom, je jasné, že do posteľných radovánok sa práve nehrniete. Musíte si urobiť poriadok aj vo veciach, ktoré so sexom zdanlivo nesúvisia. Je to však beh na dlhú trať. Zmena práce sa neudeje zo dňa na deň. Aby ste sa vo svojej koži cítili opäť sebavedomo, musíte sa o to pousilovať predovšetkým vy sama.

Sebavedomá žena k sebe sex priam ťahá. A tak, ak so sebou nie ste spokojná, riešte to. Či už zmenou vizáže, cvičením či nejakou diétou. Všetko, čo vám opäť vyčarí sebavedomí úsmev na vašich pekných perách sa počíta.

Tvrdším orieškom sú nezhody v partnerskom živote. Na tie cvičenie či diéta nezaberajú. To chce len a len vaše spoločné úsilie. A ani to ešte nemusí stačiť. Odcudzenie sa do vašich životov vkradlo celkom nenápadne a pomaly, no urobilo obrovské škody. Ale aj tie sa dajú napraviť. Čím skôr začnete, tým rýchlejšie sa zo spoločných úspechov môžete tešiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vášeň #motor

+ Nemyslite negatívne, vaše myšlienky majú veľkú silu.
Pomáhajte riešiť všetky situácie, nenechávajte to len na...

+ Zdravý životný štýl vás nabije energiou a šťastím.
Robte maximum čo sa dá, nebuďte lenivý urobiť nevyhnutné....