Boss vo vzťahu? Nemusí ním byť nikto!

Vyčítate partnerovi, že je panovačný a vodcom vo vzťahu a on sa tomu bráni?

12.05.2014 16:00
vzťah Foto:
Ilustračné foto.
debata

Možno, že vy ten model nemáte. A bolo by to fajn. Krôčik k harmonickému vzťahu… Keď si obaja poviete, čo jednoznačne vo vzťahu potrebujete a neustúpite, bossa vo vzťahu nepotrebujete a môže to fungovať. 26-ročná Karin objasnila, čo taký vzťah obnáša a ako to vyzerá v praxi.

„Raz som priateľovi s úsmevom povedala, že je v našom vzťahu dominantný a on sa začal brániť. Keď som nad tým začala rozmýšľať, prišla som na to, že asi to tak nie je. Chvíľu ja rozkazujem, chvíľu on. Vážne som sa tým začala zaoberať a zistila som, že toto je zrejme zdravý model vzťahu. Keď sa mu niečo nepáči, jasne a razantne zaprotestuje. A ja si to vyhodnotím ako super. Čo by som mala z takého muža, ktorý by mi na všetko pritakával? Okamžite by som si ho prestala vážiť.“

Užíva si však aj chvíľky, kedy môže mať hlavné slovo. „No viem, že musím byť opatrná, lebo môj priateľ má hranice, po ktoré mi dovolí "rozkazovať“. Veľmi ma to baví. V našom vzťahu je vďaka tomu neustále napätie. Kto je teda boss v našom vzťahu, rozhodne nemáme pomenované," doplnila na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dominantnosť #vodca vo vzťahu

+ Čas venovaný príprave jedla je investíciou do vášho šťastia a zdravia.
S peniazmi hospodárte opatrne, mali by...

+ Zdieľanie jedla s inými môže posilniť väzby a priniesť radosť.
Dávajte si pozor, čo v momentálnej situácii...