Neviete odísť z dožívajúceho vzťahu?

Nečaká vás po jeho boku nič dobré, ale aj tak sa partnera držíte zubami-nechtami...

06.05.2014 14:00
rozchod, láska, vzťah, problém Foto:
Nedokážete sa pohnúť dopredu?
debata

Dlhodobo sa držíte vo vzťahu, v ktorom nie ste vôbec šťastná? Prečo ho konečne neukončíte? I keď to bude spočiatku veľmi bolestivé a samota možno ubíjajúca, časom prídete na to, že ste spravili správny krok. Naopak, ak v ňom zotrváte, váš život sa za spokojný určite nebude dať označiť. Čo vám hrozí?

Vaša nespokojnosť z toho, v akom vzťahu žijete a s kým, sa postupne presunie aj do ďalších oblastí vášho života. Nebude vás tešiť práca ani priatelia, lebo podvedomie vám opantajú myšlienky na nefunkčný vzťah a nešťastie, ktoré z toho pramení. Z úspechov sa budete tešiť menej, o radosti sa vám nebude chcieť s nikým deliť.

Váš sexuálny život bude na bode mrazu. Ak už teda nejaký čas nie je. Sex s partnerom, s ktorým nie ste spokojná vo viacerých oblastiach, je skôr trápením či povinnou jazdou, ako vášnivou smršťou či aspoň príjemným a radostným zážitkom. Celkovo pocit sexuálnej frustrácie k nefunkčnému vzťahu akosi patrí.

Vaše plány do budúcnosti sa zlejú do niečoho málo jasného až neidentifikova­teľného. Udalosti, ktoré k šťastnému a dlhodobému vzťahu patria, sa vás akoby ani netýkali. Nesnívate o svadbe, deťoch či spoločnom bývaní, všetko beriete spôsobom „nejako už len bude“. O vašich snoch sa nebavíte ani s partnerom, niekoľkokrát vás odbil a vy ste rezignovali.

Môže vás začať zožierať pocit závisti. Šťastné páry okolo začnete nenávidieť, možno ohovárať. Nemáte chuť tráviť s nimi čas, len aby ste sa nemuseli porovnávať. Pretože z toho by ste nevyšli práve najlepšie. Je vám smutno a pichá vás pri srdci, keď vidíte, ako žijú ostatní. Úplne inak, ale viditeľne šťastnejšie.

Uvedomte si, že váš vzťah naozaj dožíva. Z toho pramení váš smútok, sklamanie, nespokojnosť. Ale dožívať môže niekoľko ďalších rokov, ktoré vlastne zbytočne premárnite. Napokon totiž aj tak zistíte, že s týmto partnerom jednoducho byť nechcete. Urobiť krok do neznáma je síce ťažké, ale niekedy sa udalosti musia riešiť aj rázne, aby ste sa napokon dopracovali k nejakému uspokojivému výsledku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #partner #nefunkčný vzťah

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...