Buďte ešte lepšou kamarátkou

Pre niekoho je priateľstvo viac ako láska. Ľudia, ktorých vyhlasujete za svojich priateľov, by tu mali ostať navždy.

04.05.2014 14:00
kamarátky, ohováranie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Aj s kamarátmi by sme si mali sedieť. Dobré na nich je to, že si ich môžeme sami zvoliť. Chybu neurobíte v prípade, že si ich budete k sebe pripúšťať pomalšie. Novú kamarátku si najprv „oťukajte“ na káve. Sledujte signály a až v prípade, že vylúčite prípadnú zištnosť, pokračujte v kamarátstve ďa­lej.

„Vždy som mala pocit, že si ma vyhľadávajú ľudia, ktorým mám byť oporou, nejakým pohonom,“ povedala 30-ročná Angelika, ktorá nezvládala, keď stretla od seba niekoho silnejšieho. „Ja som pohon nepotrebovala. Cítila som sa dobrá, stačilo mi to, čo som vedela. Silnejší ľudia ma vyrušovali, cítila som sa v ich prítomnosti trápne. Nechcela som takých kamarátov. Strácalo to myšlienku, lebo ja som si priateľstvo vždy spájala s pomocou. Chcela som ľuďom pomáhať,“ vysvetlila svoju teóriu.

Nájsť si priateľov nebude až také ťažké – na základe čohosi sa priťahujeme. S priateľstvom je to podobne ako s láskou. Len sa pokúšajte vyhýbať začiatočníckym chybám. Prvá znie, platiť fifty-fifty a priateliť sa nezištne. Kamaráta/kamarátku budete priebežne spoznávať, ale je tiež dôležité, aby ste sa nevyvyšovali a naučili sa robiť kompromisy podobne, ako v partnerskom vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priateľstvo #kompromis

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...