Fajn rande, ale on sa po ňom už neozval?

Ste smutná. Z rande ste odchádzali v povznesenej nálade, ale nasledujúce dni ste museli vytriezvieť.

10.04.2014 12:00
rande, večierok Foto:
Rande ako z príručky?
debata

Vy ste sa na vašom prvom rande dobre zabávali. Mali ste si čo povedať, hľadeli ste si priamo do očí, aj ste sa zasmiali na veselých príhodách z minulosti. Po rande vás galantne odprevadil domov, vymenili ste si čísla a on… mlčí. Čakali ste deň, dva, päť. A on stále nič. Počítajte s tým, že už sa neozve. Kde sa stala chyba?

Hoci sa vám zdalo, že rande išlo ako po masle, on vaše pocity zdieľať nemusel. Je iba skvelý herec, galantný spoločník, ktorý žene nedá za žiadnych okolností najavo, že sa nudí. Je to jednoducho v ňom. Baví sa, usmieva, zhovára a fakt, že nie ste práve jeho typ, nemáte ako zistiť. Žiadne náznaky vám totiž neposkytne. Potom naozaj bolí, ak sa odmlčí. Už sa vám totiž stihol dostať pod kožu a s jeho odmietnutím ste nepočítali.

Alebo iný dôvod, nie celkom lichotivý, ale pravdivý. Váš nápadník to má rozohrané na niekoľko strán. V pondelok mal rande s vami, v utorok s inou a streda patrila tretej kráske. Skúšal, testoval a vy ste z jeho porovnávania vyšla ako najhoršia možnosť. Zrejme medzi trojicou žien spoznal tú, s ktorou by chcel tráviť čas, ale vy ste to neboli. Alebo sa iba zabáva takýmto spôsobom – raz a dosť.

Celý čas ste trávili naozaj výborne. On rozprával o sebe, kládol zmysluplné otázky, vy ste odpovedali. A zasa naopak. Mal rozhľad, nechytal vás za slovíčka, dokázal sa baviť otvorene. Aj vy ste si dovolili povedať mu čosi viac, ako na prvom rande býva zvykom. Možno práve to bol jeho trik, ako vás spoznať. Priveľká úprimnosť sa na prvom rande nemusí vyplatiť. Ani neviete kedy ste spomenuli čosi, čo on považoval za rozhodné „stop“. Variácií je niekoľko, možno mu vadilo čosi z vašej minulosti, možno práca či fakt, že voľný čas trávite výlučne v posteli… keďže vám to nepovedal, vy sa už nikdy nedozviete, čo ho mohlo odstrašiť.

Ak sa muž po rande neozve, môže to byť tisíc iných maličkostí, prečo sa tak rozhodol. Iste, chvíľu sa trápite a možno sa cítite ponížená, že ste mu nestáli za jedinú sms-ku. Ale rozhodne sa netreba utápať v smútku. Takúto situáciu sa musíte naučiť brať s nadhľadom a rýchlo sa cez ňu preniesť. Ak ste na stretnutiach sama sebou a jemu čosi vadilo, je dokonca dobre, ak to ukončil hneď v zárodku. Zrejme by to „neklapalo“, ak iskra nepreskočila hneď na začiatku. Našťastie, máte milión iných možností, nie ste odkázaná na toho jediného, ktorý sa po rande neozval. V žiadnom prípade ho nekontaktujte a nezisťujte príčiny, čo sa stalo. Je to vlastne cudzí muž, nemusí sa vám spovedať ani podstupovať trápne rozhovory. Zachovajte si svoju hrdosť a myslite na niekoho iného, s ktorým to určite vyjde.

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rande #odmietnutie

+ Zabudnite na lieky, práve tie vám niekedy môžu uškodiť.
Strategické investovanie času zvýši vaše finančné...

+ Vyhľadávanie radosti vo všedných dňoch posilní dušu.
Pomôžte finančne ľuďom, ktorý sú menej šťastný, máte nato....