Nechránený sex. Prečo ho máme radi?

Len bezpečný sex by mal byť dobrý. Teória, ktorej sa v praxi nedá uveriť, ak skúsime, čo to znamená prežiť rozkoš bez ochrany.

08.04.2014 08:30
sex, intimity, orgazmus Foto:
Pri sexe s atraktívnym partnerom túžime po maximálnom kontakte.
debata

Nielen muži, ale aj ženy príliš neobľubujú prezervatív. Jedinú pomôcku, ktorá má byť preukazom zodpovednej mileneckej dvojice. Nie je v tom len menšia citlivosť. Svoje pri odmietaní ochrany hrá aj psychika a fyziológia. Zdá sa teda, že napriek k výstrahám odborníkov bude nechránený sex stále favoritom našich spální.

Túžba po kontakte

Sociológovia na londýnskej University of Westminster odhalili, že človek je tvor spoločenský. Aj tí najzarytejší introverti sa potrebujú zbližovať a práve sexuálny pud je tým, ktorý nás ženie k maximálnemu zblíženiu. Nikomu nikdy nestačil vzťah na diaľku, cez smsky, vzťah, ktorému by chýbal kontakt. Sme najšťastnejší, keď cítime hoc len dotyk pokožky sympatického človeka. Potom nestačia ani bozky a nakoniec si želáme byť v sebe celí a zakončiť túžbu milovaním.

Čím viac atraktivity, tým silnejšia túžba

Sympatie sa pochopiteľne od človeka k človeku rôznia a aj pri telesných prednostiach a mínusoch platí, že proti gustu žiadny dišputát. Čím viac nám je partner sympatický, tým viac nás ženie túžba po spojení s ním. Dokonca sa stav dá prirovnať k adrenalínu kaskadéra. Na začiatku deväťdesiatych rokov strašil vírus HIV a ostatné pohlavné choroby omnoho viac, ako dnes. Zdá sa, že mladí partneri s túžbou po kontakte zabúdajú aj na riziká. Niektorí sa domnievajú, že za to môže práve spoločnosť sociálnych sietí, v ktorej každý baží po priamom telesnom kontakte.

Maximálne spojenie

Čím atraktívnejšia je polovička, tým viac s ňou chceme prežiť aktívne spojenie. Sex bez prezervatívu uznalo za príjemnejší 70% respondentov a takmer polovica je ochotná súložiť bez ochrany v prípade aspoň letmého zoznámenia sa s partnerom. Pri sexe s atraktívnym partnerom totiž túžime po maximálnom kontakte a prekážkou je všetko, čo bráni absolútnemu splynutiu. Teda aj prezervatív.

Najlepšia ochrana je vernosť

Ak medzi sebou pociťujete dôveru, je to najlepšia forma ochrany pred nepriaznivými dôsledkami nechráneného sexu. Budovanie vzájomnej istoty medzi partnermi je dlhodobá záležitosť, ale praktická cesta k rozkoši. Dôvera je presne to, čo potrebujete poznať o partnerovi, aby vám s ním chutil sex nielen nechránený, ale celý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ochrana #intimity #orgazmus

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...