Rozchod nemusí byť až taká katastrofa

Ak sa s odstupom času dokážete na rozchod pozrieť triezvo, môžete sa poučiť.

08.04.2014 13:30
žena, smútok Foto:
S rozchodom sa nedokážete zmieriť? Skúste to.
debata

Jasné, pár týždňov či dokonca mesiacov bude ťažkých a bolo by hlúpe si myslieť, že nie. Rozchod znáša dobre málokto a je celkom prirodzené, že sa cítite pod psa. Plačte, zúrte, sťažujte sa. Ale to všetko sa jedného dňa skončí a váš svet môže byť oveľa krajší než predtým. Nie nadarmo sa hovorí „čo ma nezabije, to ma posilní“.

Ani neviete ako a kedy, no zrazu sa začne váš život po rozchode uberať tým správnym smerom. S čistou hlavou sa dokážete pozrieť na váš stroskotaný vzťah a uznáte, že je dobre, že sa skončil. Bez trpkosti či smútku si uvedomíte, čo všetko vám v ňom chýbalo. Ujasníte si, prečo ste v ňom zostávali napriek tomu, že nebol dobrý. Na expartnera už nebudete hľadieť s nenávisťou, fakt, že to skončil, nebudete omieľať stále dookola. Už ste ho prijali a ste rozhodnutá nabudúce to urobiť inak a lepšie.

V náročnom období sa preverili vaše priateľské vzťahy. Kto bol ochotný počúvať vaše trápenia, kto vás ignoroval… Až v záťažových situáciách ste zistili, kto je skutočný priateľ a kto len s vami zabíjal voľný čas. Boli ste šokovaná, ako sa vám kamarátka otočila chrbtom? Ako bola neustále zaneprázdnená, keď ste sa potrebovali posťažovať či vyplakať? Jednoducho vtedy, keď ste potrebovali blízkeho človeka, ktorý by vás iba vypočul, aby ste sa sama v byte nezbláznili…

A čo vaše očakávania? Už viete, aký bude váš nový chlap? Dokážete jasnejšie pomenovať, po kom túžite a kto neprichádza absolútne do úvahy? Vzťah a rozchod vám mohol ukázať aj cestu, po ktorej sa už vydať nechcete. Večné čakanie či hádky, kto z koho… Nie! Už viete, že keď niečo nefunguje, umelo to udržiavať nemá zmysel. Lebo rozchod sa jedného dňa ohlási. Viete, že chcete rovnocenného partnera, vo vzťahu pohodu. A takisto viete, že čo sa so vzťahom deje, ovplyvňujú obaja partneri, nikdy nie je na vine len jeden. Ťaháte za jeden povraz a tak to chcete mať navždy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #začiatok

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...