Nechcete byť jeho kamarátkou, ale partnerkou? Tak nerobte chyby!

Z kamaráta túžite mať partnera? Nejde to zo dňa na deň, ale môžete ho na to pomaly pripravovať.

08.04.2014 12:00
láska, kamaráti, smiech, radosť Foto:
Kamaráti či parneri?
debata

Padol vám do oka váš kamarát a vy sa túžite posunúť zo zóny priateľstva niekam ďalej. Ide to, ale vyžaduje si to čas. Na začiatok sa skúste vyvarovať chýb, ktoré vás od lásky iba vzďaľujú. Poznáte ich?

Prestaňte svoj život opisovať ako katastrofu

„Môj život je jedna veľká smola“, „Nonstop sa cítim pod psa“, „Nikdy sa to nezlepší“ sú vety, ktoré vás v jeho očiach iba zhadzujú. Berie vás ako nešťastnicu, ktorej má pomáhať. Večne ju utešovať a držať nad vodou. Vy sama robíte zo seba ženu nepoužiteľnú pre vzťah, plnú negatívnej energie a depresie.

Večne sa mu ospravedlňujete

Za niektoré veci sa ospravedlňovať nemusíte. „Prepáč, že vôbec existujem“ opäť vysiela signál, že si nevážite samú seba a od ľudí okolo seba očakávate, že vás neustále budú brať ako zakomplexovanú osobu. Nemusíte o sebe skladať ódy, ani večná sebaprezentácia nie je to, čo mužov zaujme, ale predsa len isté pozitívne informácie o sebe samej by ste k chlapovi, o ktorého máte vážny záujem, mali vysielať. Kamarát vás berie inak ako partner. Kamarát s vami nežije, partner áno. Ale kto by si chcel zavesiť na krk ženu večne ustráchanú a nespokojnú so sebou?

Nerozprávajte mu o iných mužoch

Nechcete sa prezradiť a tak mu zoširoka rozprávate o vašich zážitkoch či pozvaniach. Tvárite sa, že naňho nemáte čas, že máte nabitý program a že ste neustále niekde „v lufte“. Sem-tam utrúsite, kto sa vám páči alebo s kým z firmy by ste si vedeli predstaviť rande. Naozaj si myslíte, že tieto vety ho majú presvedčiť o tom, že by ste mohli byť jeho potencionálnou partnerkou. Iste, ak ste mu doteraz o svojich nápadníkoch hovorili a zrazu by ste prestali, mohol by to považovať za čosi divné, ale ak ho chcete vidieť po svojom boku ako partnera, vaše opisy iných krásavcov postupne obmedzte.

Neskrývajte svoje pocity

Ak zo dňa na deň zruší vaše spoločné plány, dajte mu najavo, že vás to mrzí. Veď ste sa na spoločný program tak veľmi tešili! A teraz toto! Musíte prejaviť isté emócie, či už pozitívne alebo negatívne. Aj tak mu dáte najavo, že ho neberiete iba ako kamaráta, ale že by ste si ho vedeli predstaviť aj ako partnera. Ak sa budete donekonečna tváriť „ja nič, som v pohode“ tak sa váš vzťah do lásky nikdy neprehupne.

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #kamarát

+ Zelenina a ovocie na tanieri prinesú zdravie a šťastie.
Nebuďte lenivý, stratíte tým to, na čom ste doteraz...

+ Robte to čo vás baví, avšak skúste to robiť v pohodlí domova.
Pozitívny prístup k práci otvorí nové možnosti,...