Iba výhovorky! Váš vzťah je jednoducho zlý

Bojíte sa urobiť rázny krok smerom zo vzťahu?

02.04.2014 14:00
hádka, muž a žena, pár Foto:
Neviete sa za žiadnych okolností dohodnúť?
debata

Nefunguje vám to. Celkom jasne si uvedomujete, že váš vzťah výrazne pokrivkáva, napriek tomu z neho neplánujete odísť. Máte v hlave isté predstavy a výhovorky, ktoré vás držia pri nesprávnom chlapovi?

Kde by som si našla nového chlapa?

Iste, môže vás desiť predstava opätovného randenia, hľadania muža svojich snov a začínania s ním od nuly. Ale nemusí! Ak ste normálna „baba“ do voza aj do koča, ten správny muž si vás nájde. Nebojte sa povedať nefunkčnému vzťahu zbohom. Možno po niekoľkých mesiacoch zistíte, že je vám samej oveľa lepšie, než s mužom, s ktorým ste žili niekoľko rokov. Ak máte neustále zlý pocit a neurózu v žalúdku, musíte sa odhodlať k ráznemu kroku. A po čase začať s úsmevom a očakávaním hľadať nové partnera.

Nedokážem bez neho existovať

Je to len zvyk. Roky spoločného života sú ako železná košeľa. Jasné, mať po boku chlapa mnohé veci v živote uľahčuje. Ale naozaj ste presvedčená, že v nefunkčnom vzťahu chcete ostať preto, že sa neviete o seba postarať? Možno vás o vašej neschopnosti dlhé rok presviedčal práve on. A vy ste teraz nadobudli pocit, že ste v živote úplne stratená. Ale nie je to pravda. Máte predsa svoju rodinu, priateľov a kolegov v práci, ktorí by vám určite vedeli podať na istý čas pomocnú ruku. A keď samú seba presvedčíte, že sa viete o seba postarať aj sama, budete do ďalšieho vzťahu vstupovať o niečo sebavedomejšia a navyše presvedčená, že nie ste len príveskom muža, ale samostatná bytosť.

Veď mi s ním nie je až tak zle

Typické utešovania sa v nešťastí. Nie ste schopná pomenovať veci pravým menom, nemáte silu na to, aby ste si povedali dosť. A tak sa vydáte na opačnú cestu – dúfate, snívate, veríte. Ale v čo? Že sa jedného dňa váš vzťah len tak zmení na čosi úžasné? Že sa z vášho partnera stane chlap, o akom ste snívali? Zobuďte sa! Ak je niečo zlé, je zbytočné si to prifarbovať na ružovo. Nepremárnite ďalšie roky v nádeji, že to bude lepšie. Opak je pravdou. Máte právo na lepší život, harmonický vzťah, ktorý by vás obohacoval, napĺňal a hlavne urobil šťastnou. „Nie je mi s ním až tak zle“ rozhodne nie je veta, ktorá by vypovedala o veľkej láske a porozumení.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #strach #samota #výhovorky

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...