Príbeh: Všetko som si vysvetlila po svojom

Muži sú iní ako ženy. Málokedy im rozumieme. No, aspoň sa tu nenudíme...

01.04.2014 17:00
priateľstvo Foto:
Priateľstvo a nič viac. Paráda!
debata

Určite ani vy nepatríte do skupiny žien, ktorá môže jednoznačne prehlásiť, že rozumie mužom. To asi žiadna žena. Najväčšia amatérka však bola asi Ingrid (25), ktorá si všetko vysvetľovala po svojom. „Môj priateľ, s ktorým som len začala randiť, myslel tým, ako konal alebo čo robil, úplne niečo iné, ako som si ja vysvetľovala,“ skonštatovala už po tom, ako sa rozišli.

Po týždni spoluchodenia chcel mať na facebooku uvedené, že sú vo vzťahu. „Ja som si to vysvetlila tak, že je do mňa pekelne zamilovaný,“ povedala Ingrid. Výsledok? Po polroku spolurandenia prišla na to, že on pred ňou nemal žiaden vzťah a po hocijakom veľmi túžil. A chcel sa ukázať pred priateľmi. "Toto bol len príklad, ale takéto bolo celé naše spoluchodenie.

Keď sa s ním rozišla, mala obrovskú krízu. „Ja som bola z toho vzťahu v takom šoku, že som si myslela, že si už radšej nikoho nenájdem. Veď my ženy sme úplne iné, nám sa nikdy nepodarí pochopiť mužov!“ Zároveň však rozmýšľala nad tým, ako to zvládajú iné ženy. „Začala som sa na to zameriavať. Keď som išla na kávu s nejakou kamarátkou, nikdy sme nezabudli zabrdnúť do partnerských tém. Stále som sa ich vypytovala, ako riešia niektoré scény a spomínala som aj na tie naše scény zo vzťahu, ktorý už bol minulosťou.“

Najviac jej však otvorili vzťahy s mužmi. „Nikdy som si nemyslela, že budem mať jedného dňa kamaráta muža. Takého, čo ma nebude baliť, ale rozprávať mi o vzťahoch so ženami, zisťovať odo mňa, ako to majú ženy a na oplátku ma vzdelávať v smere, ako to majú muži. A mne to vyšlo, bola to paráda,“ povedala žena, ktorá už nedúfala, že jedného dňa pochopí, ako to „chodí“ a zrazu to tu bolo.

„Chodila som k nemu ako na husle. Fakt som mala pocit, že som v tomto smere úplne nevzdelaná.“ Bavilo ju, že stále viac a viac preniká do mužskej duše. „A Dušan bol typický muž. Písal a bol veľký psychológ. Ja som sa k nemu chodila vyplakať zakaždým, keď mi nedopadlo dobre nejaké rande.“ Bol to v jej živote jediný muž, o ktorom nemohla povedať, že s ním premrhala čas…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muži #učiť sa

+ Nezabúdajte cvičiť aj v pohodlí domova, budete sa tak cítiť lepšie.
Čím skôr si dokončíte svoju prácu, tým skôr...

+ Nezabúdajte na dostatok spánku, vaše telo ho potrebuje.
Práca na osobnom rozvoji zvýši vaše pracovné...