Podozrievate ho z nevery? Čo robiť namiesto špehovania?

Za vinníka je obvykle označený ten, čo prvý spravil krok mimo vzťah. Prvoplánový pohľad ani riešenia však nie sú vždy najsprávnejšou úvahou.

01.04.2014 11:00
nevera, láska, problém Foto:
Aj na nevinný žart či flirt sa s trochou podfarbenia dá prišiť nevera.
debata

Vzťahy a nevery treba rozobrať o niečo viac, ako si baliť veci a trieskať dvermi. Azda nikde neplatí viac ako pri nevere, že aj nevinní sú vinnými.

Nevera nie je náhoda

Existuje aj pošmyknutie na fyzickej báze, ale to tu určite riešiť nemusíme. Ak hovoríme o nevere, je to uzavretie jedného cyklu nespokojnosti so vzťahom. Nie je vinný iba ten, čo sa vydá na cudzie chodníčky. Často ten, ktorého všetci ľutujú, dal druhému podnet k nevere. Neverník často nemôže ďalej a jedinou nádejou v nudnom, neuspokojivom živote mu je cudzie náručie.

Máte podozrenie? Zmeňte rétoriku

Čítať mobily, smsky, sledovať dovolenky, pracovné cesty, alebo dokonca prehrabávať osobné dokumenty, či v nich nie sú milostné listy. Takto sa to začína a obvykle sa končí plačom. Platí, že kto hľadá, nájde a aj na nevinný žart či flirt sa s trochou podfarbenia dá prišiť nevera ako lusk. To je cesta do absolútneho temna. Ak však máte podozrenie, že partner je hlavou, srdcom aj sexualitou niekde inde ako pri vás, zmeňte vo vzťahu seba. Ako? Ideálne tak, aby ste boli taká, akú vás spoznal, keď mal oči len pre vás. Ono sa to dá, len treba chcieť a ako sa hovorí, reštartovať vzťah.

Muž s neverou zaručene skončí

Napriek tomu, že so vzťahom nie sú spokojní, nechcú ho opustiť, hľadajú iba ventil svojich túžob. To znamená, že ak sa k nemu vráti jeho „stará láska“ vráti sa aj on a to bez boja. Muži majú radi stálosť a nevera nie je pre nich ideálny stav. Skorej iba doplnenie toho, čo doma nemá, alebo sa vytratilo.

Neklamte jemu ani sebe

S pravdou von. Vyložte si karty na stôl. Nespokojnou so vzťahom je obvykle aj strana, ktorá sa od polovičky dočká podvádzania. V podstate je vždy len otázkou času, kto prvý stratí nervy. Netreba plakať nad rozliatym mliekom. Je dobré prestať si klamať a povedať z očí do očí, čo vám vo vzťahu prekáža. Úprimnosť nadovšetko. Pretože namiesto podozrení treba radšej vytrhať burinu príčin, pre ktoré sa obaja od seba vzďaľujete. A niekoho približujú k inej osobe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #problém #nevera

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....