Sústreďte sa na riešenie problému, nie na problém!

Stalo sa vám už, alebo pravidelne sa stáva, že sa vám opakuje problém? Deje sa to preto, že ste ho ešte nevyriešili alebo nepochopili.

31.03.2014 12:00
debata
Čoho sa bojíte, to si priťahujete. Foto: SHUTTERSTOCK
pozitívna žena Čoho sa bojíte, to si priťahujete.

Odsúvať sa nič neoplatí. Ani zametať problém pod koberec. Tváriť sa, že ho nevidíme. Snažte sa všetko riešiť, čo sa dá. Je v tom jeden malý háčik. Ak ste chorá, nezameriavajte sa na chorobu, ale na riešenie problému. A takto to robte s každým problémom. Ak budete myslieť na svoju chorobu alebo úraz, stav sa bude ešte zhoršovať. Možno sa k tomu pridajú ďalšie negatívne pocity a jeden sa nabalí na druhý. Nie. Ste chorá, snažte sa predstavovať si, že už ste z choroby vonku. Samozrejme, urobíte všetko pre to, aby to tak bolo. Nakúpite si vitamíny, poležíte v posteli, odložíte na chvíľu pracovné povinnosti. Robíte všetko preto, aby ste vyzdraveli, sústredíte sa na riešenie problému, nie na to, ako vám je nanič. A všetko vtedy dopadne podľa vašich predstáv.

Tento model si pretransformujte aj do vášho vzťahu. Keď máte krízu s priateľom, neutápajte sa v nej. Nepredstavujte si najhorší možný scenár, kam to môže s vašim vzťahom zájsť a čo všetko vám hrozí. Nezachádzajte až k strachu, ktorý pocítite z predstavy, že ste sama, že si delíte byt, sťahujete sa niekam ďaleko a plačete po večeroch, ako predtým, kým ste ho našli. Riešte! Výhovorky odložte bokom. Nesústreďte sa na to, prečo máte zakaždým krízy žehliť vy. Povedzte si, že chcete. Možno práve túto ste zapríčinili. Príďte jedného dňa domov skôr z práce a vezmite si zošit s perom. Vždy sa vám bude lepšie riešiť všetko, čo budete mať na papieri. Nakreslite si, čo všetko by ste mohli ešte spraviť. Dávajte si aj otázky, či to robiť chcete. Či vzťah zachraňujete, alebo len vydávate energiu niekomu, kto si to už nezaslúži. Všetko zhodnoťte. Už teraz riešite a nepodliehate panike. Pokračujte podľa výsledku. Ak to má cenu, zapojte všetky zmysly. A predstavujte si najlepší možný výsledok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #pozitívne myslenie #riešenie problému

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...