Aj vy máte vlastnosti, ktoré váš drahý neznáša?

Nie je lepšie, ak sa pre vzťah nebezpečných vlastností zbavíte?

24.03.2014 13:00
konflikt, hádka Foto:
Nie je s vami žiadna rozumná reč?
debata

Ani v dobrom vzťahu nesvieti stále slnko. Občasná hádka prehrmí, prečistí vzduch a opäť je všetko v poriadku. Ale isté vlastnosti môžu vášho drahého „vytáčať“ znova a znova. Neskúsite ich udržať na uzde či úplne odstrániť?

Večná podozrievavosť

Možno je to ešte pozostatok z doby, keď ste randili s nevyliečiteľným sukničkárom. Ale tie časy sú už dávno preč a mnohokrát ste sa mohli presvedčiť, že váš terajší partner je iba váš. Ale predsa len vám to nedá a tak, keď sa náhodou zdrží v práci či na pive s kamarátmi, hneď máte prichystaných niekoľko narážok na ženy v jeho blízkosti. On sa, prirodzene, bráni „vypočúvaniu“ a vám sa chrobák pochybností zavŕta ešte hlbšie do hlavy. Začnete byť neznesiteľná a to vzťahu určite neprospieva. Naučte sa dôverovať mu, upokojte svoje srdce.

Nespokojnosť

Istá nespokojnosť človeka posúva dopredu a je v poriadku. Ale nepoukazujte každý jeden deň na niečo, čo vám na vašom spoločnom živote či konkrétne na partnerovi vadí. Je to cesta priamo k rozchodu. Muž nepotrebuje počúvať, čo všetko pre vás neurobil a aký je neschopný. Práve naopak. Ak si naozaj myslíte, že pre vás nerobí dosť, možno je čas prehodnotiť váš vzťah. Ale na druhej strane, skúste sa objektívne pozrieť aj na seba a svoj život. Ste naozaj taká skvelá partnerka, za akú sa považujete? A páčilo by sa vám, keby sa do vašich chybičiek neustále „navážal“ váš drahý?

Panovačnosť

Razíte heslo: „Buď to bude po mojom alebo to nebude?“ A čo na to partner? Zrejme je táto veta zdrojom vašich častých hádok. Muž neznáša, ak sa naňho tlačí, ak mu neustále dáva partnerka príkazy a zákazy a keď nemá vo vzťahu nijaké slovo. Iste, niektorým typom to vyhovuje, ale väčšine normálnych chlapov rozhodne nie. Skúste občas o veciach diskutovať, uznať aj jeho pohľad na vec a prispôsobiť sa. Vo vzťahu ste totiž dvaja a ide v ňom najmä o rovnováhu. Nie o súboj kto z koho! Zabudnite na plač či urážky, bavte sa ako dvaja dospelí ľudia.

debata chyba
Viac na túto tému: #konflikt #panovačnosť #hašterivosť

+ Starostlivosť o seba je investíciou do vašej budúcnosti.
Nenechávajte všetko na poslednú chvíľu, máte čas robiť...

+ Máte momentálne dosť času, dbajte, aby ste do tela dávali vitamíny.
Trénujte mozgové bunky a snažte sa každý deň...