Láska v číslach – romantiku nehľadajte!

Sladká, romantická, vášnivá, nežná. Cit, o ktorom ženy snívajú ako o tom najkrajšom, muži často pošliapu neúctivým pragmatizmom.

10.03.2014 08:30
expartner, návrat, partneri, vzťah Foto:
Muži sú v láske často až príliš pragmatickí.
debata

Láska má mnoho podôb a hoci dnes presne nevie veda prísť na jej koreň, vie ju kvantifikovať do čísel. Veď aj romantický film trvá len pár obmedzených minút…

Ženy sú zamilované častejšie

Netreba viac pochybovať. Ženy ľúbia viac ako muži. Až 73% žien vo vzťahu si myslí, že je zamilovaných a pritom rovnaký pocit má len 63 percent mužov. Ten zvyšok percent je vo vzťahu od zotrvačnosti, cez pohodlie až po deti.

Pozor na skeptikov

Každé druhé manželstvo končí rozvodom to je fakt, na ktorom sa podpisuje aj nelichotivá štatistika. Až v dvadsiatich percentách prípadov čerstvo uzavretých manželstiev je jeden z dvojice (niekedy aj obaja), neistý, či s polovičkou vydrží až do konca života. To je hneď iný pocit na svadobnej ceste, pravda?

Pozor na neveru

Iba 10% neverníkov, ktorých manželstvo skrachuje kvôli aférke, ostáva s objektom, s ktorým podvádzali „toho pravého“. To len potvrdzuje zistenie, že aférky nie sú náhradou za vzťah ani lásku, len kúskom toho, čo chýba klasickému vzťahu a bez neho ani dobrodružstvá nemajú zmysel.

Nespokojnosť v sexe

49% sexuálne aktívnych jedincov priznalo, že je nespokojných so svojim sexuálnym životom. Z toho vyplýva, že v každej dvojici je skoro jeden akosi vždy zamračený. Ak si to spočítame s počtom nevier a tým, že 50% partnerstiev stroskotá, láska v číslach sa vôbec nezdá romantická, krásna a uspokojivá.

Láska podľa muža

O mužskom postoji k láske hovorí jedna pravda za všetky. Najčastejším snom je mať v posteli dve ženy. Pritom sa vôbec nestarajú o to, či aspoň jedna z nich musí byť tá, čo ich ľúbi, alebo ju ľúbia oni.

Svet má málo sexu

Ak si vezmeme ako najvyšší prejav lásky sexuálne radovánky, tak svet má žalostne málo lásky a možno aj preto tak bizarne občas vyzerá. Sex raz do týždňa má až 48% sexuálne aktívnych jedincov. Pritom sex každý je výsadou len pár promile populácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #štatistika #láska #nevera #čísla #fakty #skeptik

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...