Nezhody vo vzťahoch. Ako ich riešiť!

Búchanie dvermi rozhodne nepomôže. Vzťahy sú komplikovaná vec. Muži a ženy sú v prvom rade rozdielni. Inak vidia svet, priority a používajú iný jazyk.

08.03.2014 10:30
láska, vzťah, problém Foto:
Hovoriť si veci priamo do očí zachránilo už mnoho manželstiev.
debata

Univerzálny prekladač neexistuje a tak nikdy nevieme, či vyvoláme slovom peklo, alebo rajský úsmev. Existuje však niekoľko momentov, ktoré môžu vzťah vylepšiť a nezhody zmenšiť alebo úplne vymazať. Brali by ste tento návod? Netreba k nemu ani odvar z kuracej nôžky, iba trochu snahy.

Povzneste sa nad problémy

Nezhody, výmeny názorov a konflikty sú súčasťou partnerstva a zrejme vždy budú. Od malých nezhôd až po tichú domácnosť. Jedinou možnosťou, ako vykorčuľovať z nezhôd je nebrať ich osobne a útočne. Vždy musí byť priestor na želanie si pekného rána, dobrej noci, pusy pred spaním. Pretože sklamania a hádky nemôžu narušiť pocit, že si druhého napriek všetkému vážite a beriete ako partnera. V tomto ovzduší sa dajú vyriešiť hádky aj sklamania.

Najprv kamarát

Obvykle sa láska končí veľavýznamným tvrdením: „Môžeme ostať aspoň kamaráti.“ V praxi to, samozrejme, nefunguje, pretože kamarátstvo nemôže byť na konci vzťahu, ale jeho začiatku. Ak nie ste pre partnera kamarátkou, on pre vás nie je mužom, ktorému môžete povedať všetko a ešte aj kúsok viac. Ak máte vo vzťahu nezhody, spýtajte sa jeden druhého, akí ste pre seba kamaráti. Je viac ako pravdepodobné, že kamarátstvo chýba, a tým je zbytočné ním vzťah končiť. Naopak, obnovenie kamarátstva už neraz vzťah zachránilo a nie ukončilo.

Nezametajte „smeti“ pod koberec

To, čo platí v kuchyni, by malo platiť aj v obývačke a spálni. Žiadne omrvinky netreba iba tak zamiesť dostratena. Pretože práve drobné veci, ktoré prehĺtate, no žerú vám vnútornosti, často začnú pichať ako omrvinky na plachte. Ani neviete, čo sa deje a partner vám jednoducho nesedí. Odstraňovať temné miesta vzťahu je potrebné okamžite a nevystaviť sa pokušeniu odkladať veci s presvedčením, že sa to nejako spraví…

Veci z mosta do prosta

Najhoršie je spoliehať sa na to, čo si partner domyslí. Je to alternatíva, ktorá zaváňa problémami. Muži sú omnoho viac logickí ako empatickí, omnoho viac získate, keď im poviete veci do očí, ako keď budete vysielať odkazy, ktoré on nerozšifruje, pretože nemá ten povestný ženský kľúč a šiesty zmysel. Hovoriť si veci priamo do očí zachránilo už mnoho manželstiev a partnerstiev od toho, aby skončili v štatistike tých, čo sa rozpadli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #problém #hádka #riešenie

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...