Konflikt vo vzťahu? Singál, že sa to zopakuje

Hovorí sa, že druhého nemožno zmeniť. Zmeniť môžeme len seba. A vtedy sa zázračne začnú meniť aj ostatné veci.

06.03.2014 07:00
vzťah, vzťahový problém, rozchod, výhovorka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Neverte teda tomu, že keď váš priateľ nemá problém vás oklamať, že to bola náhoda a druhýkrát to už nespraví. Urobí to znova a znova. Nikdy to nebude mať koniec. Neexistuje hranica, kedy to stopne a povie si dosť, pretože mu je vás ľúto. Je to hráč, ktorý na tom, že druhých uráža a ťahá za nos, rastie. Budete sa ho musieť čo najskôr zbaviť.

Ako to spraviť? Neľutujte sa a opakujte si, že máte svoju hodnotu. Máte človeka, ktorý sa síce ešte neobjavil, ale to sa stane hneď, ako tohto neperspektívneho prestanete kontaktovať. „Mne to robil môj bývalý priateľ,“ opísala 24-ročná Alica. Vraj jej po rozchode vypisoval, ako ju stále ľúbi a keď sa schyľovalo pred stretnutím, zdrhol. „Napísal, že ochorel, lebo sa jednoducho bál stretnutia a potreboval pred ním utiecť. Rany na mojej duši sa kopili, narastali do obrovských rozmerov,“ priznala žena, ktorá si s každým jeho telefonátom robila nádeje, že niečo sa zmení.

„Zakaždým som sa opila, lebo som to poníženie nedokázala zvládnuť. A to som mala už niekoľko predsavzatí o tom, že sa to už nesmie zopakovať, že mu odolám, že ten človek mi jednoducho za toľké trápenie nestojí. Nie. Vždy a znova vo mne vzbĺkla nádej, že predsa len sa veci menia, aj ľudia.“ Odpojiť sa bolo veľmi ťažké, no s pomocou terapeuta to išlo. „Musela som byť tvrdá. Aj na tie jeho najsladšie telefonáty som neodpovedala, rušila som ich a keď som si napokon dala zrušiť číslo, mala som pokoj.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmena #konflikt vo vzťahu

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...