Najväčší neverníci sú Francúzi a Taliani, Nemky dobiehajú mužov

Francúzi a Taliani sú pravdepodobne európskymi majstrami v podvádzaní svojich partneriek. K nevere sa ich v prieskume v týchto krajinách ochotne priznalo 55 percent.

28.02.2014 12:00
Francúzi - milenci Foto:
Najväčší neverníci sú vraj Francúzi.
debata

Ženy sú v týchto krajinách opatrnejšie, k nevere sa ich hlási približne tretina (32 percent vo Francúzsku a 34 percent v Taliansku). Nemky sú v tomto ohľade emancipovanejšie – neveru priznalo 43 percent opýtaných a priblížilo sa tak k 46 percentám medzi nemeckými mužmi.

Zo šiestich sledovaných krajín (okrem Francúzska, Talianska a Nemecka ešte Španielsko, Belgicko a Veľká Británia) patria k najväčším „domácim puťkám“ práve Britky, z ktorých sa k nevere prihlásilo 29 percent. Aj Briti patria z daných krajín k najmenším záletníkom, podvádzalo ich len 42 percent.

Vyplýva to z januárového prieskumu agentúry IFOP u 4800 osôb starších ako 18 rokov pre francúzsky internetový portál Gleeden, ktorý sa vyložene špecializuje na mimomanželskú zoznamku.

Z ankety tiež vyplynulo, že nízka v daných krajinách nie je ani ochota k nevere do budúcnosti, pokiaľ by bolo zaručené, že sa na to nepríde. Najväčšiu náchylnosť prejavili opäť Francúzi (35 percent), Nemci a Španieli (po 31 percentách), Belgičania (30 percent), Taliani (28 percent) a Briti (25 percent).

Agentúra AFP v tejto súvislosti pripomína, že najviac záletným národom robia poslednú dobu „česť“ aj ich najvyšší predstavitelia. Nedávno sa prevalila aféra francúzskeho prezidenta Françoisa Hollanda s herečkou a všeobecne sú známe eskapády talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho, s ktorým sa nakoniec rozviedla jeho manželka.

debata chyba
Viac na túto tému: #štatistika #sex #podvod #nevera #Francúzi #Nemci

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...