Kedy sa z kamarátstva stane čosi viac?

Dlhý čas ste boli kamaráti, ale zrazu sa čosi zmenilo. On sa už k vám správa inak.

23.02.2014 08:00
láska, priateľstvo Foto:
Z kamarátstva láska? Je to možné...
debata (2)

Máte po svojom boku dobrého kamaráta, s ktorým to už roky ťaháte? Vždy ste sa naňho mohli spoľahnúť, mohli ste sa mu vyžalovať či zapiť ďalší nevydarený vzťah. Bol pri vás vždy, keď ste ho potrebovali, vie vás zaručene rozosmiať. Okamžite. A zrazu sa vám zdá, že jeho vzťah k vám sa zmenil. Možno sa prehupol do inej roviny a zaváňa láskou… Je to naozaj tak?

Je nesmelý. Hoci sa poznáte roky, teraz sa správa trocha inak. Nikdy nemal problém dať vám bozk na líce či len tak vás objať. A teraz? Postáva a čaká, kým to urobíte prvá vy. Jeho nesmelosť vidíte aj v komunikácii. Nejako sa prestal zaujímať o priveľmi intímne témy, hoci doteraz ste sa na nich občas poriadne zasmiali. Berie vás ako nežný objekt a nie ako kamarátku, ktorej môže zavesiť na nos, kde strávil noc.

Pozerá sa na vás inak. Hoci ide o maličkosť, žena vycíti, že pohľad muža „zaváňa“ nejakými citmi inými než len priateľskými. Znenazdajky vás pozoruje, zahľadí sa na vás a ostane na chvíľu „mimo“. Alebo naopak, vyhýba sa priamemu očnému kontaktu. Ak sa ho opýtate, čo sa na vás tak díva, ostane v pomykove a nejako to zahovorí, prípadne sa začervená. A to už nie je znamenie kamarátstva, ale začínajúcej lásky.

Je pozornejší a nežnejší. Už sa nespráva „hurónsky“, nie je samý vtip. Zrazu začínajú byť vaše rozhovory o čomsi inom, o vás, o tom, čo prežívate a čo cítite. Je opatrný, ešte sa neodváži povedať vám, čo cíti. Má strach, že vy ho stále beriete ako kamaráta a takisto sa bojí odmietnutia. Nechce to na vás „vybaliť“ skôr, než si bude istý, že čosi podobné začínate cítiť aj vy. Alebo v momente, keď si už nebude vedieť so svojimi citmi poradiť.

Vymýšľa pre vás program. Už mu nestačí len sedieť s vami v obľúbenom podniku. Berie vás do kina, na večeru či dokonca niekam na víkend. Samozrejme, pod zámienkou, že potrebuje „vypadnúť“. Ale vám sa to nezdá. Pýtate sa samej seba, prečo taká zmena? Kam vás to stále ťahá? O čo mu ide? No, je to tak. On už vaše stretnutia berie takmer ako rande, hoci pred vami to stále hrá „na kamarátstvo“.

Iné ženy prestal „rozoberať“. Nechce sa baviť o vzťahoch, hoci kamaráti takéto témy rozoberajú. Maximálne vám povie, že v jeho živote nikto nie je. Alebo sa tvári tajomne. Ale rozhodne z jeho úst nepočujete, že mu padla do oka jeho nová kolegyňa či suseda. Žiadne bujaré záťahy s kamarátmi či nejaké prešľapy, na ktorých ste sa spolu vždy schuti zasmiali. Tvári sa inak, je zodpovednejší. Chce, aby ste ho brali ako čosi viac. Z jeho strany je už jasné, že ste sa preňho stali čímsi výnimočným. A od kamarátstva sa túži posunúť inam.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #partneri #kamaráti

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....