Partnerský problém: Iný spôsob stravovania

On je za zdravú stravu, občas to až preháňa a vy ste pravý opak? Môže to vo vzťahu škrípať!

13.02.2014 15:00
jesť, stravovanie, jedlo, večera Foto:
Ilustračné foto.
debata

Sú aj ženy, ktoré sú príliš štíhle a riešia iný problém, ako väčšina ich kamarátok. Chceli by pribrať. Možno to príliš neriešia, nemajú od osobného trénera jedálniček, ako by pribrali zdravo, no nemajú problém po večeri ešte „zošrotovať“ mastný chlieb s oškvarkami alebo slaninu. Problém im to nerobí, no čo cez deň, keď majú variť aj pre partnera?

„My sme sa nikdy zdravo nestravovali, ja to z rodiny nepoznám,“ povedala 27-ročná Marianna, ktorá je veľmi štíhla a podobne na tom sú aj jej rodičia. „Keď sme sa rozišli s bývalým priateľom, odkázal mi, aby som pribrala minimálne desať kilogramov. Mala som z toho veľký komplex a možno odvtedy som sa podvedome snažila pribrať. Nesnažila som sa veľmi, ale som človek, ktorý si váhu kontrolovať naozaj nepotrebuje.“

Škrípať to začalo vo chvíli, keď si spolu začali variť. „Kým som bývala s rodičmi a navštívila ho len občas, ešte mi neprekážalo, že mi navaril veľmi zdravú večeru. Ale ak to malo byť každý deň, začal to byť problém. A veľký. "Môj Martin bol taký posadnutý zdravým stravovaním, že mi začal nahovárať, že vôbec nie som štíhla. Vraj pribrať vôbec nepotrebujem. Lenže mne nechutí jesť toľko zeleniny, v takej miere, ako to robí on,“ povedala ďalej Marianna.

Hádky nemali konca kraja. „Bolo nemysliteľné, aby sme si cez víkend varili každý oddelene. Veď to sa nehodí. A keďže ja som ustúpiť nechcela, Martin sa naučil jesť mäso. Ale hrozil nám rozchod,“ povedala Marianna. Martin sa veľmi dlho prispôsoboval. Zatiaľ je dohoda, že sa nezdravo stravuje len cez víkendy. Ale už si zapisuje každý pribraný „gram“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stravovanie #partnerský problém

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...