Príbeh: Deväťhodinová káva

Marek a Ingrid boli dlhoroční kolegovia. Obaja však boli, ako inak, zadaní.

11.02.2014 12:00
káva Foto:
Ich vzťah začal kávou.
debata

Ingrid mala dve deti s manželom, Marek mal dcéru so ženou, s ktorou už nejakú chvíľu nežil. Nezhody medzi nimi boli väčšie, ako si dokázal predstaviť. Do Ingrid sa nezaľúbil na prvý pohľad. Možno ani na druhý. No nejako to predsa len prišlo. Ak by mal odpovedať na otázku, čím ho priťahovala, povedal by, že nevie. Možno ho provokovalo to, že oňho nejavila žiaden záujem. So svojím mužom bola šťastná.

Aj preto kávu s Marekom niekoľkokrát odmietla. On to pozvanie prifarbil vetou „veď o nič nejde, len o kávu“. Aj tak však Ingrid nechápala, prečo by mala niečo riskovať. „Mala som veľa práce a keď som už konečne mala voľno, chcela som ho stráviť so svojou rodinou,“ vysvetlila. Navyše, obaja bývali v malom mestečku, hrozilo, že akokoľvek nevinný flirt by sa mohol rozklebetiť do okolia. Problémy potrebovala najmenej.

Asi na deviatykrát ju však Marek zlomil. Možno, že nezabrala veta „veď o nič nejde“, no celkom určite nejaká podobná. „Vzal ma do najkrajšej kaviarne v meste. Od prvej minúty, ako sme sa usadili, som vedela, že som práve stretla toho pravého. Na čo sa mi nepodarilo prísť za celých päť rokov, čo sme boli kolegovia,“ povedala Ingrid. Pôvodne dvadsaťminútová káva sa natiahla na deväť hodín a to Ingrid vôbec nepreháňala.

Bol to osud. „Z kaviarne sme odišli len preto, že už zatvárali. V ten deň sme vôbec neboli v práci,“ opísala osudný deň, z ktorého sa jej doteraz točí hlava, Ingrid. Vedela, že keď príde domov, tak už len na to, aby si pobalila svoje kufre. A to mala manžela, aj deti. „Nevedela som, čo bude a ako to bude, ale vedela som, že ja už do tejto domácnosti nepatrím,“ skonštatovala. Vedela, že o deti bude bojovať, Marek s tým od začiatku súhlasil a vedela tiež, že veľmi raní manžela.

Nič jej však nebolo v živote jasnejšie. „Občas som rozmýšľala nad tým, či žijem život, aký by som žiť chcela. A bývala som nespokojná. Manžel sa o mňa veľmi staral, ale častokrát bol na cestách, chýbal mi a naše spoločné trávenie času mi nevyhovovalo.“ Neboli to len slová „rozmaznanej“ ženy. „Súďte ma, až keď vás postretne niečo podobné. Nedalo sa inak, iba v tom pokračovať,“ uzavrela žena.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #rozpad manželstva #káva

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...