Z kamarátky je zrazu nepriateľka? Čo sa stalo?

Vaša "idylka" s kamarátkou je fuč a vy si lámete hlavu nad tým, čím ste jej ublížili?

07.02.2014 12:00
kamarátky, hádka Foto:
Už si neviete prísť ani na meno?
debata

Máte vo svojom okolí priateľku, s ktorou sa vám už dlhšie nedarí „vychádzať“. Z ničoho nič sa zmenila a z milej a optimistickej „baby“ sa stala akási jedovatá beštia. Alebo utrápená chuderka s večne namosúreným výrazom. Čo sa stalo? Čím ste si ju rozhnevali? Aké situácie dokážu rozoštvať aj dobré kamarátky?

Jednoznačne je za tým chlap. Doposiaľ ste obe žili svoje single životy, raz veselé, inokedy menej. Mali ste podobné starosti, hľadali ste muža svojho života, dokázali ste sa o tom hodiny rozprávať. A zrazu sa po vašom boku muž objavil. Ona sa ocitla na vedľajšej koľaji, čo je v istom veku celkom prirodzené. Nemáte osemnásť, aby ste život podriaďovali kamarátom. Ste zrelá žena a viete, čo chcete. A momentálne pracujete na vzťahu. A hoci vám to nepovie priamo do očí, jej správanie sa od toho momentu zmenilo. Je podráždená, rozhodne nemá chuť s vami rozoberať vašu lásku. V čom je problém? Má iba strach. Bojí sa, že ona si tak ľahko nikoho nenájde, že ostane navždy single a že prežije svoj život bez muža a bez rodiny. A to ona nechce. Chce to, čo vy. Veľkú lásku. No jediný človek, na ktorom sa môže vyzúriť, ste práve vy.

Ďalšou trhlinou v kamarátskych vzťahoch býva úspech. Kým plávate obe na jednej lodi a v kariére sa vám striedavo darí aj nedarí, je všetko v poriadku. Ale chyba nastáva v momente, keď sa vám začne dariť. Možno ste zmenili prácu a nová pozícia vám naozaj sadla. Priam ste sa v nej našli a vaši nadriadení to okamžite zaregistrovali. Ocenenia nenechali na seba dlho čakať. Zrazu sa k vám začali ľudia správať inak, vy ste sa stali sebavedomejšou, priebojnejšou. No ona ustrnula na nemennej pozícii, ktorá jej už dávno začala liezť krkom. Chýba jej však odvaha čosi zmeniť, riskovať, skúšať svoje hranice. Začne ju zožierať závisť a tá sa dlhodobo maskovať nedá. Už ste sa dočkali osočovania, že k svojmu miestu ste sa dostali „cez posteľ“? Alebo že vás pretlačil nejaký známy? Nedokáže, alebo nechce vidieť, že ste ju dávno vo všetkom predbehli. A že si celkom vystačíte s vlastnou šikovnosťou.

Tretím dôvodom konca dlhého priateľstvo bývajú peniaze. Je celkom jedno, ako ste sa k nim dostali. Či ste ich zarobili, či ste sa dobre vydali, zdedili ich alebo čokoľvek iné. Vy začínate žiť trocha iný život, už nepočítate každé euro, pozvoľne sa učíte užívať si. Môžete si dovoliť to, čo ona nie. A to môže byť problém. Nemusí vám závidieť, ale môže sa cítiť vo vašej spoločnosti nepríjemne. Je trápne jej priznať, že si nemôže dovoliť večeru v predraženej reštaurácii v centre, ktorá sa stala vašou obľúbenou. A pozvania večne prijímať takisto nechce. Pozvoľne sa vaše stretnutia budú kamsi strácať, až sa z dobrej kamarátky stane len známa, s ktorou si v hypermarkete poviete pár slov.

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #koniec #závisť #kamarátky

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...