Ako sa zbaviť kŕča a prílišného chcenia?

Samoty už máte po krk a do života ste si zaradili kroky, ktoré by vám mohli pomôcť nájsť si vysnívaného muža?

03.02.2014 12:00
tvár ženy, ženská tvár, čakajúca žena, žena v... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Predsa len ste v kŕči a dobre si ho uvedomujete. A viete presne, v ktorých situáciách sa to deje. „V práci som v pohode. Doma som v pohode, keď sa rozprávam so susedmi, som v pohode. No všetko sa zmení, len čo sa s kamarátkami nahodíme do pekných šiat a ideme sa zabaviť alebo si zatancovať do hotela,“ vraví 27-ročná Monika, ktorá je už dva roky single a každý vníma ako utrpenie. „Občas ma prenasleduje pocit, že bez muža môj život nemá zmysel,“ priznáva.

Ľahko sa stane, že čím viac sa v tom, že nemáte muža, začnete rýpať, tým väčšmi sa začnete cítiť úbohejšie. Kŕč, z ktorého ste chceli utiecť, sa začne zväčšovať do obrích rozmerov. A pritom by vám pomohlo, keby ste spravili úplný opak. Áno, to, že nemáte muža, súvisí do istej miery s bývalým – buď ste sa s rozchodom ešte nevyrovnali, stále ho ľúbite, stále za ním žialite, neodpustili ste mu, prestali ste si veriť alebo, čo je asi najpravdepodob­nejšie, chcete príliš.

Kým to tak bude, so svojím stavom sa budete musieť vyrovnať, to by vám však žiaden priateľ neporadil. Skúste sa skôr zamerať na to, aby ste na to čo najskôr zabudli. Len vtedy bude mať láska šancu k vám zavítať. Robte ráno, keď sa zobudíte cvičenia. Jednak buďte vďačná za všetko, čo máte a neustále si to pripomínajte ako opakovací papagáj. Po druhé, pýtajte si veci, snívajte o nich, vizualizujte si, čo by ste v budúcnosti uvítali.

Avšak, nasmerujte cieľ niekam inam. Musíte si uvedomiť, že keď na svoj sen neustále nemyslíte, nezrádzate ho, ale naopak, približujete sa k nemu. Čím menej na to budete myslieť, tým bližšie k nemu budete. Cvičte, veľa čítajte, chodievajte s priateľmi von, vráťte sa k záľubám, ktoré vás tešili, ale pre nejaký dôvod ste na ne prestali mať čas. Lebo príde to práve vo chvíli, kedy budete najmenej čakať. Vytvorte tomu podmienky a nečakajte. Nie je to ľahké, ale vy to zvládnete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #samota #nová známosť

+ Nemeňte svoju rutinu, nie je pre vás vhodný čas na zmenu.
Rozvoj osobných zručností otvorí dvere k prosperite....

+ Zabudnite na lieky, práve tie vám niekedy môžu uškodiť.
Strategické investovanie času zvýši vaše finančné...