Viac sexu – lepšia pamäť. Skúste náš recept!

Už nemusíte veriť zázračným preparátom zlepšujúcim pamäť. Stačí jeden výkonný milenec a budete si pamätať omnoho viac, ako všetky vaše rovesníčky.

30.01.2014 09:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Sex sa ukazuje ako univerzálny prostriedok zlepšovania pamäte.
debata

Nielen preto, že horúce noci plné vášne sú nezabudnuteľné. Pravidelný sex zaručí, že váš mozog zvýši svoju aktivitu a povestné okná pri spomínaní sa budú objavovať čoraz zriedkavejšie.

Zabudnite na sudoku

Hovorí sa, že zlepšovanie pamäte sa dá docieliť lúštením tajničiek, alebo sledovaním televíznych kvízov. Prax ukazuje, že je to skôr opak a mnohí, čo sa oddali lúšteniu krížoviek či televíznym kvízom, začínajú mať problémy s celkovým fungovaním vo svete. Preto sa sex ukazuje ako univerzálny prostriedok zlepšovania pamäte. Pritom, pochopiteľne, nie je nič lepšie, chutnejšie, ani príjemnejšie, ako si zlepšovať pamäť s milovanou osobou a dať si zopár čísel len tak na preskúšanie.

Vplyv na hipokampus

O tejto časti mozgu sme sa kedysi učili, ale z hodín biológie sme už podstatnú časť zabudli. Táto časť mozgu je pritom zodpovedná za transformáciu a ukladanie informácií z krátkodobej do dlhodobej pamäte. V prípade Alzheimerovej choroby je obvykle hipokampus zasiahnutý ako prvý. V sumáre tak ide o celkom dôležitú oblasť, určenú na to, aby sme si pamätali, kto vlastne sme a množstvo iných vecí. Vedci na univerzite v Marylande vyskúmali, že sex cháni hipokampus pred poškodením a ozdravuje ho. Dokonca pravidelným a uspokojivým sexom sa dosiahlo zvýšenie IQ u mužov aj žien. Odložte krížovky aj kvízy a hor sa zmúdrieť do postele!

Stres a sex

V stresových situáciách si pamätáme omnoho menej a stres stojí aj za poškodením činnosti pamäte. Sex zbavuje telo následkov stresových situácií a doslova ovlažuje hipokampus, ktorý je sexuálnou činnosťou ozdravovaný. Sex okrem pozitívnych hormónov vyplavuje aj látky, ktoré spravia aj zo starších buniek hipokampu omladené. Preto si vďaka pravidelnej posteľnej matematike zvládnete zapamätať omnoho väčšie objemy informácií. Pamäť je nesmierne dôležitou súčasťou našich životov, ale zdá sa, že sex ešte dôležitejšou, keďže je aj predpokladom toho, aby sme boli intelektuálne svieži.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #pamäť #hipokampus

+ Robte to čo vás baví, avšak skúste to robiť v pohodlí domova.
Pozitívny prístup k práci otvorí nové možnosti,...

+ Sami ste si strojcom vlastného šťastia, preto nato nezabúdajte.
Nebuďte nepríjemný na kolegov, nikto momentálne...