Povedzte mu, čo potrebujete. Bez zábran!

O svojich túžbach musíte hovoriť už na začiatku vzťahu. Ako na to?

31.01.2014 17:30
rande, láska Foto:
Nemajte strach, ak vás miluje, pochopí...
debata

Ak sa ocitnete na začiatku nového vzťahu, príde okamih, kedy budete musieť partnerovi povedať o svojich potrebách, pretože on sa nie vždy dokáže do vašich predstáv a túžob trafiť. Ako na to?

Máte svoj plán? V istom veku by ste mali rozhodne vedieť, ako si svoju budúcnosť predstavujete a ako rozhodne nie. Skôr, než svoje túžby prezradíte partnerovi, musíte ich mať utriedené vy sama. Isté priority vo vašom živote sú zrejme nemenné. A až keď viete, o čom sa chcete rozprávať, čo mu prezradiť a na čom dokonca trvať, až potom sa pustite do rozhovoru s partnerom. Ak budete každý týždeň svoje plány meniť, oberie vás to o istú stabilitu, ktorá je pre vzťah dôležitá.

O istých veciach by ste si mali pohovoriť skôr, než sa váš rozbiehajúci sa vzťah stane priveľmi intímnym. Ak totiž podľahnete sexuálnemu ošiaľu, potom si už oveľa ťažšie ujasníte isté veci. Vášeň a stupeň ošiaľu môžu byť také značné, že zo svojich predstáv či požiadaviek rapídne uberiete. Len aby ste si ho „neodplašili“.

Nemajte strach… Veľa žien má tendenciu prispôsobovať sa mužovi, najmä, ak boli dlho single a zrazu sa ocitnú vo vzťahu. Ale to predsa nemusíte. Ak vás on miluje rovnako ako vy jeho, je na mieste byť vo svojich vyjadreniach či diskusiách o budúcnosti odvážna. Musíte si ujasniť, obaja, čo od života a vzťahu chcete a očakávate. Aby ste jeden druhého nevodili zbytočne za nos. V podstatných veciach by mala medzi vami panovať zhoda, maličkosti časom určite „doladíte“.

Pozor! Aj pri otvorených dialógoch s partnerom buďte zdvorilá a milá. Nesprávajte sa ako diktátor, na druhej strane sa ani priveľmi nepodriaďujte jeho želaniam. Nájdite rovnováhu, o tom predsa kvalitný vzťah je. Vždy si však povedzte, že vo vzťahu sa máte cítiť príjemne obaja, nikdy si svoje túžby nevynucujte trucovaním či hádkami. Pri novom mužovi je to nemiestne a znamenalo by to len nevyhnutný koniec.

Aj na začiatku vzťahu musíte cítiť, či ste stretli toho pravého, srdce vám napovie a to počúvnite. Ak ste si istá, že je to „on“ všetko, aj vaše diskusie, pôjdu akosi prirodzene. Samozrejme, niekedy sa kompromis či spoločná cesta hľadajú a o čosi ťažšie, ale ak ste zamilovaní, tak sa do cieľa dostanete. Ak však už na začiatku váhate a „nesadnete“ si v mnohých oblastiach, vaše rozhovory väčšinou uviaznu na mŕtvom bode, možno je na čase úprimne zhodnotiť, či ste sa ocitli po boku „toho pravého“.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #partner #začiatok #ošiaľ

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...