Anketa: Máte svoje udobrovacie techniky?

Hádky v partnerstve sú nepríjemné, no sú povahy, ktoré by bez nich neprežili. Ako sa udobrujete?

21.01.2014 14:00
udobrovanie, partnerská hádka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Anna (25): Som človek, ktorý našťastie vie povedať „prepáč“, alebo „odpusť mi“, už sa to nebude opakovať. Takže toto je najčastejší model. Ak uznám, že som bola dôvodom hádky, alebo na vine, či som ju nezmyselne vyvolala, ospravedlním sa. No raz bola medzi mnou a partnerom taká nezhoda, že som mu kúpila hodinky. On vedel, že neboli drahé (smiech), pretože sme ich týždeň predtým obzerali a trochu sa na nich uškŕňali. Takže sa pustil do veľkého smiechu. A bolo po kríze…

Paulína (23): Nemám to rada. Keď máme s partnerom problém, zvyknem sa zduť ako kačica. To už vie, že je zle. Raz sa mi podarilo urobiť zdúvací rekord, nebavila som sa s ním tri dni. Vtedy je to skôr otázka naňho, ako ide na mňa. Väčšinou mi niečo kúpi, prihovára sa mi, aj na silu. Keď najedujem partnera ja, snažím sa správať, akoby sa nič nestalo. Žiadne dlhé rozhovory, ospravedlňovačky alebo maily. Vychádzam z toho, že to akosi vyšumí.

Vladka (25): Ako kedy. Neviem si ľahko priznať vinu a som veľmi tvrdohlavá. Takže stalo sa už aj také, že som bola na vine, no partner ju vzal na seba, aby bol pokoj (smiech). Keď sa však stane niečo ozaj nepríjemné, prinúti ma, aby som sa mu ospravedlnila. Síce to robím veľmi nerada, vie, že keď tie jeho slová po ňom zopakujem, už sa to nikdy nebude opakovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #udobrovanie

+ Zdravý životný štýl vás nabije energiou a šťastím.
Robte maximum čo sa dá, nebuďte lenivý urobiť nevyhnutné....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa onedlho vráti do normálu.
Konzultujte svoju prácu aj so svojimi kolegami, čím...