Kedy je hlúposť vrátiť sa k bývalému?

Hoci vás to k nemu veľmi ťahá, niekedy je lepšie pretrpieť rozchod a ísť ďalej po svojej ceste.

01.01.2014 14:00
rozchod, rozvod Foto:
Už nie je priestor na lásku?
debata

Pri týchto dôvodoch si radšej povedzte, že je čas posunúť sa ďalej. Ale už bez partnera.

Jeden z vás sa snaží oveľa viac

Po rozchode ste si obaja uvedomili, že patríte k sebe a skúsite to znova. Ale zatiaľ, čo vy to beriete vážne ako novú šancu, expartner v zásadných krokoch výrazne zaostáva. Áno, hoci vám povedal, že túži byť s vami a rozchod bola chyba. Bremeno obnovy vzťahu leží viac na vašich než na jeho pleciach. Vy robíte zásadné rozhodnutia a vy držíte obnovený vzťah pokope. Snažíte sa, aby fungoval, ale akosi cítite, že do tohto boja sa nepúšťate obaja rovnako.

Ak ste to skúsili už dva razy a nevyšlo to

Aj dobrý vzťah sa môže dostať do krízy, dokonca takej, že si poviete „dosť“ a dohodnete sa na rozchode. A po ňom sa po čase dáte opäť dokopy a všetko beží ako hodinky. Ale ak máte vzťah, kedy ste sa rozišli a znovu „zišli“ a tak ste to absolvovali už niekoľkokrát, je na čase povedať si, že ako páru vám to jednoducho nikdy klapať nebude. Áno, môžete to skúšať donekonečna a skaziť si večnými návratmi a rozchodmi život. Ale oveľa rozumnejšie je „pretrpieť“ si definitívny rozchod a budovať nový vzťah s novým partnerom.

Ste permanentne nešťastná

Hoci sa vrátite v bývalému, aj tak sa vo vzťahu necítite dobre. Chvíľu ste šťastná, že ste to dali dokopy, ale po čase je všetko po starom a vy sa hádate, večne ste psychicky „na dne“, chodíte ako bez duše. Váš vzťah je viac o trápení než o pohode a tak by to byť určite nemalo. Ak ste opäť v porozchodovom období a vy zvažujete návrat, dobre si premyslite, či chcete žiť večne v „depke“. Pretože i keď budete single, váš život môže byť sto ráz lepší a vyrovnanejší, ako život s nevyhovujúcim partnerom.

Už nežijete v rovnakých svetoch

Po rozchode ste si obaja začali budovať iné životy a tie sa od seba dosť odlišujú. A bolo by nad vaše sily všetko od základov meniť. Posunuli ste sa o kus po ceste, po ktorej ste vždy túžili ísť. A to isté urobil on, ale celkom opačným smerom. Aj keby ste váš vzťah obnovili, vlastne by ste sa v ňom míňali. Jeden z dvojice by musel obetovať takmer všetko, aby to vyšlo, aby ste mohli byť spolu. A preto je lepšie na minulosť zabudnúť a držať sa niečoho, čo ste si poctivo vybudovali. Na návrat je niekedy priveľmi pozde a nič s tým nenarobíte.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #expartner

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...