Silvester - namiesto pokojného prípitku ohňostroj emócií

Vonku počuť delobuchy už niekoľko týždňov pred koncom roka a aj u vás doma sa o tomto čase zvyšuje napätie?

31.12.2013 08:00
láska, vzťah, problém, párty Foto:
Pokúste sa riešiť problémy priebežne, nenechajte ich vybuchnúť v nevhodnej chvíli.
debata

Všetko vrcholí, aj váš pohár trpezlivosti?

Ono to tak býva, že úprimná snaha ukončiť starý rok čo najpriaznivejšie a ten nový privítať taktiež v príjemnom duchu, niekedy nevyjde. Azda je to aj kvôli duseniu problémov a mierumilovnej pretvárke – a to sa napokon vypomstí. Priamejšie povahy sa pozerajú zoči-voči problémom, nech je piatok či sviatok. Ventilujú napätie kedykoľvek, no i tak môže všetko poriadne explodovať v ten najnevhodnejší okamih.

Vybuchuje aj to, čo nemá?

Niekto nevie čo od rozkoše a už od novembra sa hrá s pyrotechnikou, nacvičuje Silvestrovskú zábavu. Je to hra s ohňom a taká sa deje i v nejednom vzťahu, neraz aj v posledný deň roka. Pohádate sa s partnerom na chate, kde by ste mali stráviť s partiou veselé chvíle, alebo pred televízorom v kruhu rodiny na banálnej záležitosti – akú papučovú kultúru zvoliť. Zladiť sa v záujmoch je často nad ľudské sily, nik nechce ukrojiť zo svojej akej-takej slobody, tobôž počas dní, keď kalendár všetkým nariaďuje baviť sa.

Problémy vyriešte pred Silvestrom!

Pokúste sa riešiť problémy priebežne, bez útokov, racionálne a s rešpektom toho druhého. Nenechávajte ich vrieť a vybuchnúť v takej chvíli, v akej vás to zabolí oveľa viac, než inokedy. Na koniec roka si pripravte priestor na zábavu, vymyslite program, ktorý by zaujal všetkých prítomných na oslavách – vyberte si netradičné miesto na prípitok, choďte do hôr, medzi ľudí, tancujte, spievajte, užite si to!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #problém #emócie

+ Nezabúdajte na vitamíny, vaše telo ich momentálne potrebuje.
Nenakupujte veci, ktoré nepotrebujete, odložte si...

+ Dopĺňajte svojmu telu neustále vitamíny, prospeje vám to,
Kreativita v práci vám otvorí nové príležitosti,...