Každoročný rituál - vy sviatkujete v kuchyni a on na gauči

On si spokojne trúsi okolo seba zvyšky z dobrôt, prepína obľúbené televízne programy a vy sa otáčate pri sporáku – takto to u vás vyzerá na sviatky rok čo rok?

30.12.2013 17:15
oslava, občerstvenie, party Foto:
Vy pripravujete pohostenie, on si užíva.
debata

Ak vám to nevyhovuje, zmeňte to. Frflaním však dosiahnete akurát tak jeho odutú tvár a únik z domu.

Sviatky – pre neho raj, pre vás „makačka“

Aj keď vás baví pripravovať sviatočné menu, tešíte sa, keď je všade okolo vás poriadok, byt vonia po vanilke či škorici, predsa vás mrzí, že drahý si užíva len tú smotanu vo výsledku a vy sa idete zodrať, nech je všetko tip-top? Sú ženy, ktoré sa v týchto činnostiach našli a budú sa im venovať tak či tak, ale azda žiadnu nemotivuje pohľad na lenivého partnera, ktorému sa nechce ani zdvihnúť nohy kvôli vysávaču, alebo zuteká z miestnosti pre vírenie prachu…

Ako na nich, aby prijali aj domáce povinnosti?

Keď nemá upratovacie zvyky z detstva, alebo si rýchlo a rád zvykol na to, že vy sa o všetko postaráte, ťažšie si tu vydobyjete uznanie, pomoc a úspech. Skúsiť to však môžete, no nepomôže iba komentovanie situácie. Urobte experiment – raz na sviatky nechajte narásť kôpku špinavého prádla tak, že sa nebude dať prehliadnuť, rovnako si nevšímajte niekoľko dní kuchynský drez… Síce tým utrpí váš poriadkumilovný cit, ale možno sa ten váš „leňochod“ spamätá.

Ja nič, ja muzikant

Samozrejme, že nie je fér, keď drahý strčí hlavu do piesku a pre spoločné pôžitky sa naháňate iba vy. Vás niečo stojí jeho blaho, on to však akosi nevníma. Tu je dobré trúfnuť si na výmenu rolí… Vyskúšať správať sa ako on, hoci aj na sviatky. Možno si to vtedy všimne najlepšie. Iste, bude nerváčiť a možno na vás bude chcieť zavolať záchranku, že ste sa snáď zbláznili… Vydržte! Ak veci nepochopí ani pri týchto experimentoch, ostáva vám vyrovnať sa s tým a nájsť si vlastný spôsob odmeny, alebo to riešiť razantnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oslava #Silvester #prípravy

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...