Osamelá rozkoš – prináša zdravie namiesto výčitiek

O negatívach masturbácie kolujú doslova legendy a pritom ide iba o mýty. Žiadne chlpaté dlane, ani problémy s otehotnením.

30.12.2013 07:30
sex, vzťah, intimity Foto:
Veľké pozitívum masturbácie spočíva vo vybití si sexuálne energie.
debata

Naopak, masturbácia okrem sexuálnej rozkoše prináša mnoho benefitov, ktoré ocenia najmä ženy. Neváhajte v prípade, že máte pár minút čas na seba, užite si príjemné pocity aj profit, ktorý masturbácia ponúka.

Neškodná a prospešná

Masturbácia bola dlhé roky zaznávanou technikou sexuálnej rozkoše, ale napriek tomu prekvitala stáročiami a dokonca aj v temnom stredoveku. Dnes je plne liberalizovaná a vieme, že sa jej oddáva prakticky každý. To je priestor, aby vedci priniesli nové zistenia a na rozdiel od mýtov hrajú vedecké fakty v prospech onanie.

Masturbácia je prirodzená

Prvé známky cielených dotykov v oblasti genitálií sa prejavujú už u plodov v maternici a zdá sa, že pre človeka je masturbácia absolútne prirodzená. Navyše, jej veľké pozitívum spočíva vo vybití si sexuálne energie, takže aj partneri s väčším sexuálnym apetítom môžu ostať verní, prípadne sa nevystavujú vysokému riziku striedania partneriek a náchylnosti sa pohlavné choroby.

Boj proti zápalu močového mechúra

Diagnóza, ktorá trápi mnoho žien práve v zimných mesiacoch. Prevencia je pritom na dosah ruky. Doslovne. Vedecký tím z University of Sydney postavil základy prevencie zápalu močových ciest na masturbácii. Počas tejto intímnej hry dochádza k cirkulácii tekutín, čo zvyšuje jednak odolnosť ženského vnútorného prostredia a na druhej strane vyplavuje baktérie. Samozrejme, si aj príjemne užijete, takže príliš neváhajte, ak si v rámci terapie stiahnete nohavičky.

Bez cukrovky

Masturbácia neprináša omnoho viac benefitov ako samotný sex, ale tým, že sa jej môžeme oddávať častejšie a podľa chuti, je v liečbe a prevencii úspešnejšia. Štatistika ukázala súvislosť medzi masturbáciou a znížením rizika diabetu druhého typu. Mužom umožňuje predchádzať rakovine prostaty a celkovo prispieva aj k ich fyzickej kondícii a silnejšiemu srdcu.

Masturbujte a buďte šťastnejší

Masturbácia a sexuálne dráždenie vyplavuje to dela hormóny šťastia. Tým zbavuje stresu. Dokonca ľudia, ktorí sa často oddávajú masturbácii sú sebaistejší, viac dosiahnu, viac si veria. Posilňujú imunitný systém, ale ako to už chodí, nič netreba preháňať. Sú už aj prví závislí na sebaukájaní, a tak sa odborníci zhodli, že viac ako trikrát denne siahať do rozkroku viac škodí ako prospieva. Aj tu vedie k zdraviu zlatá strená cesta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #rozkoš #masturbácia

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...