Nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky?

Vraví sa "nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky". Pretože keď sa vrátite k expartnerovi, aj on sa medzičasom zmení. Ide teda o vstup do "inej" rieky.

30.12.2013 10:00
expartner, návrat, partneri, vzťah Foto:
Nikdy nehovor nikdy, vraví sa. Ani v prípade vzťahu.
debata

A preto nikdy nevravte „nikdy“ a za minulosťou vždy zavierajte dvere. Mimoriadne dôležité pre vás po rozchode bude, ak si ho vyhovoríte čo najdôkladnejšie. Aby sa vám nestalo, že sa pristihnete pri tom, ako za bývalým plačete, neviete sa s rozchodom s ním stále vyrovnať, vybavujú sa vám krásne spoločné chvíle a nepoznáte odpoveď na rôzne otázky. Aj preto je stretnutie dôležité a rozchod prostredníctvom esemesky taký „nepraktický“ a môže vám priniesť viac bolesti, ako si predstavujete.

Aj keď sa vám vôbec nechce, cítite sa ukrivdená, nesúhlasíte s rozchodom, alebo máte inú nechuť stretnúť sa s partnerom, ktorý už onedlho bude bývalý, prekonajte sa. Majte na pamäti, že to bude stretnutie pre vaše dobro. Nechajte ho, aby porozprával o tom, prečo sa rozhodol vzťah ukončiť a povedzte si k tomu aj svoje. Na ego sa pokúste zabudnúť a pripomínajte si, že jedného dňa oceníte, že sa tento vzťah nenaťahoval dlhšie. Všetko sa deje pre niečo.

Najväčšími nepriateľmi po rozchode, ktorý vás bolí, sa môžu stať ľudia, rôzni známi, neznámi aj kolegovia, ktorí majú pocit, že sa k tomu, čo vás postretlo, musia vyjadrovať. Nepočúvajte ich! Naopak, naučte sa o svojom trápení nerozprávať a prežívať ho iba s tými, ktorí vás podporujú a u ktorých nachádzate veľa pochopenia. Asi to bude mama a najbližší priatelia.

Je možné, že napriek tomu, že zavriete za vzťahom dvere, osud vám dotyčnú osobu prihrá do života ešte raz. V takom prípade, ak vám intuícia hovorí „áno“, nebráňte sa. O tú istú rieku nepôjde. A možno ste si mali prejsť istým procesom. Niekto z vás (a možno obaja) ste mali prejsť nejakým učením a naučiť ste sa potrebné mali iba v stave single alebo s niekým iným. Ak k partnerovi niečo cítite a viete si s ním budúcnosť opäť predstaviť, netrápte sa a prijmite, čo vám život ponúka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #expartner

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....