Ľútosť po rozchode? Trápne!

Napísal vám k Vianociam. Zle je. Nenapísal - ešte horšie. To všetko sú pocity, ktoré sa vo vás zmietajú, ak ste sa rozišli a vaše rany sú ešte čerstvé.

27.12.2013 11:00
smútok, smutná žena, bezmocnosť Foto:
Smúťte, ale doma v kútiku.
debata

Je pravdepodobné, že prepadnete negatívnym myšlienkam. Priateľ vás opustil kvôli inej – a pre vás nastalo náročné obdobie. Museli ste sa vysťahovať zo spoločnej domácnosti, udomácniť sa niekde inde, možno vrátiť sa k rodičom. Čakajú vás dni plné nepokoja a neistoty. Jasné, že vám to príde najviac ľúto okolo Vianoc.

Musíte sa však vyrovnať s tým, že dotyčný vás nechce. Ak vás raz nechce, neurobíte nič, aby vás chcel. Možno oľutuje čo spravil, niekedy neskôr, bude ho to mrzieť a bude to považovať za svoju osudovú chybu, ale už bude neskoro. Teraz ste dôležitá vy. Naordinujte si pozitívne afirmácie, pretože v takýchto chvíľach je dôležité, aby ste sa aj napriek tomu, že vás niekto prestal mať rád, mali rada. Ľúbte sa. A spravte pre okolie ešte jeden šok. Nerozprávajte o tom, čo sa vám prihodilo a tvárte sa, že sa nič nedeje. To bude najveľkorysejší spôsob, ako dokážete aj sebe, že ste na najlepšej ceste.

Najhoršie budete prežívať neistotu. Ako sa môžete tešiť na niečo, čo nevete, že príde? Je pravda, že neviete, čo príde, ale je nemožné, aby sa nič nestalo. Preto nemôžete urobiť nič múdrejšie, ako investovať všetkú energiu do seba. Cvičte, keď je vám smutno, choďte na prechádzku (hoci aj sama) a hlavne sa nepripomínajte svojmu ex. Posledné dni roka pre vás asi nebudú najideálnejšie, ale každý také už prežil. Nie je ešte všetkým dňom koniec a váš život len začína. Tak to v živote chodí. Zlé veci odchádzajú, aby urobili miesto tým krajším.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #sebaľútosť

+ Objavovanie nových chutí môže byť cestou k radosti a spokojnosti.
Vaša kreativita a inovatívny prístup budú...

+ Zdravá strava prináša nielen zdravie, ale aj pocit šťastia a pokoja.
Spolupráca s kolegami otvorí dvere k novým...