Po rozchode priateľmi? Radšej nie!

Vyplačte sa, vyzúrte a choďte ďalej. Expartnera už nechajte na pokoji.

22.12.2013 10:00
láska, smútok, žena Foto:
Niektoré udalosti musíte iba pretrpieť.
debata

Oputil vás, no navrhol, aby ste boli priateľmi? A vy nadšene súhlasíte? Keď už ho nemôžete mať ako partnera, tak oňho nechcete prísť ako o kamaráta. Ale pozor! Kamarátiť sa po rozchode nie je vôbec taký skvelý nápad, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Prečo?

Pretože stále iba dúfate

On vás opustil, ale vy žijete neustále v oblakoch, že sa k vám vráti. Veď prečo by sa k vám stále choval tak pekne a milo? Prečo by vás chcel za kamarátku… Takýmito úvahami v sebe stále živíte nádej, že opäť budete pár. Namiesto toho, aby ste sa zmierovali s rozchodom a do života postupne púšťali nových ľudí, vy sa držíte kamarátstva so svojím ex ako drogy, ktorej sa za žiadnch okolností nechcete vzdať. Škodíte len sebe, lebo sa nedokážete posunúť ďalej. Zabudnite na kamarátstvo s expartnerom rovno po rozchode.

Pretože budete ešte viac opustená

Predstavte si, že síce príde za vami a dáte si kamarátsku kávu, ale zrazu mu zazvoní mobil a jeho nová lásku ho poprosí, či by pre ňu mohol okamžite prísť, lebo potrebuje pomoc. On vyskočí a vy zostanete sedieť s otvorenými ústami neschopná pochopiť, že vy už v jeho živote na prvom mieste nie ste. A budete sa cítiť viac pod psa, než keby ste si radšej dali kávu s kamarátkou. Normálny človek zrejme nie je hneď po rozchode ochotný akceptovať úplne nový život svojho expartnera so všetkým, čo k nemu patrí.

Pretože nenájdete pokoj v srdci

Na stretnutie s ním sa tešíte, pripravujete, ste úplne bez seba. Snažíte sa, aby ste zapôsobili, aby ste ho k sebe nejakým spôsobom opäť pripútali. Ale z jeho strany ide o čosi úplne iné. Chce byť k vám len slušný, možno vám chce pomôcť… Ale vrátiť sa k vám určite nechce. Vy sa potrebujete zmieriť s tým, že chvíľu budete sama, poplakať si, vyzúriť sa a potom opäť vzchopiť. Bohužiaľ, ak by ste ho mali stále na očiach, možno sa vám to ani nepodarí, alebo celý proces sa neúmerne natiahne.

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #kamarát #expartner

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...