Bozk (nielen pod imelom) - záruka láskyplných vzťahov

Niekto stavia dokonalé partnerstvo na sexe, iný na spoločných záľubách. Nájdu sa aj ľudia, ktorí tvrdia, že všetko je o dohode, no základným predpokladom, že vzťah vydrží roky, je obyčajný bozk.

21.12.2013 08:00
bozk, vzťah, intimity Foto:
Aj jemný bozk je lepší, ako žiadny, ale nerezignujte sa vášnivé pusy.
debata

Podceňovaný a pritom predurčený k tomu, aby nebol len iniciátorom vzťahu, ale aj jeho sekundovým lepidlom.

Bozky pri bežných situáciách

Ráno sa budíte súčasne, odchádzate do práce, štartujete nový deň. Dvojice, ktoré si počas rána dajú viac bozkov, sú šťastnejšie a vydržia spolu dlhšie ako tie, čo sa iba letmo rozlúčia a bežia si každý svojou stranou. Jeden na dobré ráno, druhý na dobrú chuť, tretí na rozlúčku. A podobne sa môžete bozkávať aj keď sa doma opäť stretnete. Nepodceňujte spojenie pier, pre vzťah tento akt robí omnoho viac, ako sa zdá.

Bozkávajte sa s vášňou

Aj jemný bozk je lepší, ako žiadny, ale nerezignujte sa vášnivé pusy. Bozk pod imelom, alebo bez neho, je intímna výpoveď o tom, aký máte postoj k vášmu partnerovi. Byť tvárou pri tvári je intímnejšie vniknutie do osobnej zóny ako sexuálne zblíženie. Vášeň vidieť, cítiť a vychutnávať. Pery sú prvým senzorom, ktorý zachytí, ako to medzi vami s láskou je. Preto neváhajte dať do bozkov toľko vášne, že partner vám ju opätuje a vy sa vždy presvedčíte, že vaša láska sa v polovičke zrkadlí rovnako. Neberte bozk ako samozrejmosť, ale ako vášnivú výpoveď o vašom vzťahu.

Experimentujte s bozkom

Dotyk dvoch pier, vášnivý tanec jazykov. Tým sa škála bozkov nevyčerpáva a dlhodobé partnerstvo je vhodné ihrisko na mnoho variácií ako sa bozkávať. Nechajte vaše pery iba jemne dotknuté a vychutnávajte si partnera. Mnohé dvojice vzrušuje nežné hryzkanie, intímne a láskyplné je aj vychutnávať si jemný dych medzi vami dvoma, keď sa bozkávate tak nežne, akoby ste cítili na perách iba dotyk pierka. Bozk je hra ústami a má toľko príchutí, koľko si len zažiadate. Experimentujte. Táto forma nehy je niekedy atraktívnejšia ako experimentovanie s mnohými polohami. Navyše, čím viac sa budete bozkávať, o to nežnejší budete k sebe aj v živote. Štatistiky nepustia, bozkávajúce dvojice vydržia spolu omnoho viac ako tie, ktoré stavili na posteľ a vášeň. Za dlhodobý vzťah vie bozkom bojovať každý z nás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bozk #intimity #vášeň #bozkávanie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...