Svoji na papieri, ale nefunguje nič

Vzťahy bez papiera sú dnes možno i bežnejšia vec ako tie spečatené a niektorí tvrdia, že papier všetko iba zbytočne komplikuje, najmä pri rozchode...

19.12.2013 15:30
manželstvo, dohoda, láska Foto:
Niekedy je pre obe strany výhodné mať na vzťah papier.
debata

Tí, čo sú v oficiálnom zväzku majú rôzne skúsenosti a niekedy onen papier skutočne zväzuje ruky.

Dôležitá je dohoda a ústretovosť

Existujú aj také páry (i keď sú skôr výnimkou), kde sa vedia partneri korektne dohodnúť na určitých pravidlách, za ktorých sú ochotní spolu ostať manželmi, napriek tomu, že im to už neklape tam, kde by malo. Dokážu spolu vychádzať kvôli deťom a byť priateľmi. Skúška pováh nastáva väčšinou vtedy, keď do hry vstupuje niekto tretí a neboli na to pripravení. Ak relatívnu pohodu naruší žiarlivosť a iné podobne silné emócie, už začínajú nepríjemné chvíle a urazený partner v amoku vystrája, oháňa sa papiermi a robí tomu druhému zle.

Manželmi kvôli výhodám

Niekedy je pre obe strany výhodné mať na vzťah papier, ale partneri spolu netrávia čas, nebývajú v jednej domácnosti, každý ma svoj život. Nemusia tým trpieť ani deti – pokiaľ sa im vysvetlí situácia, ak sa dodržiavajú dohody a rodičia nepoužívajú dieťa ako nástroj na vydieranie, či iné útočenie jeden na druhého. A samozrejme, ak cíti lásku od oboch i vzájomné rešpektovanie medzi nimi – tam patrí aj akceptovanie slobody partnera.

Vynechať dieťa z osobných sporov

Málokto má taký nadhľad, že dokáže bez problémov spracovať šťastie toho druhého, ak im to už nefunguje. Oveľa ľahšie sa žije s pocitom, že chýbate tomu, koho ste si vzali. Nie a nie skrotiť svoju závisť, neprajnosť, žiarlivosť a všetko sa prenáša na dieťa. Ohrdnutý sonduje cez neho partnerove súkromie, ukazuje negatívne postoje, snaží sa ovplyvniť dieťa, že za rozchod môže ten druhý, horší… S menšími deťmi sa ľahšie manipuluje, pred staršími sme na smiech, ale žiadne dieťa sa neteší takejto situácii. Na tieto veci by mali brať dospelí ohľad a nerobiť zo seba zvery, zachovávať čo najkorektnejšie vzťahy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #Partnerská dohoda #zväzok

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...