Vypíšte sa zo svojich problémov

Vravíte, že ste už skúšali všetko? Alebo ste ešte nevyskúšali, no už máte predsudky?

03.12.2013 15:40
písať, písať list, Foto:
Váš problém na papieri.
debata

Potom pouvažujte nad možnosťou, či by ste si, ak máte nejaký problém, nevedeli pomôcť sama. Väčšinou pomáha pokoj, cvičenie, čerstvý vzduch, smiech a zdravá strava. Robte hocičo, aby ste odpútali pozornosť od problému, ak sa už nedá riešiť. Ak po niečom veľmi túžite a tým, že to nemáte, neviete sa radovať z toho, čo máte. A keď sa aj snažíte, dlho vám to nevydrží a opäť spadnete do neželaného stavu.

Skúste sa z toho dostať písaním. Nenúťte sa. Nie ste v škole, nepíšete slohovú prácu. Len svoje poznámky, útržky, píšte o svojich pocitoch. Týmto štýlom svoje negatívne pocity dostanete zo seba a nemusíte o tom nikomu hovoriť. Vnímajte to ako terapiu. Začnite tým, že si kúpite mimoriadne krásny zošit a inšpiratívne pero. A zapisujte. Rátajte s tým, že spočiatku vám to pôjde ťažšie, zvlášť, ak nepíšete rada alebo to neviete, ale časom to pôjde ľahšie a bude sa vám dariť. Je veľmi pravdepodobné, že v tom nájdete zaľúbenie.

Nemusíte písať každý deň. Ale jednoducho píšte o všetkom, čo cítite. A tiež si môžete zapisovať svoje strachy. Čoho sa najviac bojíte? Čo najhoršie by sa vám mohlo stať, ak by ste nezískali to, po čom tak túžite a čoho sa vlastne bojíte, že prešvihnete? Hovorí sa, že aby sme sa zbavili strachu, musíme sa mu pozrieť do očí. Píšte o ňom, jasne si ho uvedomujte, že je tu s vami. A on sa až potom bude môcť vypariť.

Píšte si o všetkom, čo cítite, o ľuďoch, ktorých stretávate. Urobte si zo svojho nového denníka jednu úžasnú tvorivú hru. Zapisujte si po týždňoch nových ľudí, ktorí pribudli do vášho života. Píšte si o nich príbehy – kde ste ich stretli, ako ste sa spoznali, čo vám dali, čo vás zamrzelo, čo ste si na nich všimli, v čom sú iní. Ak sa začnete tešiť na to a mať potrebu niečo nové si znova do zošita zapísať, ste na dobrej ceste…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #denník #zápisky

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...