Máte v práci kamaráta? Pozor, hrozia problémy!

Ak si priveľmi rozumiete s kolegom, môže to znamenať problém pre vášho partnera.

29.11.2013 10:00
kolegovia, práca Foto:
Aj vy máte v práci kamaráta?
debata

Ste zadaná a svojho partnera úprimne ľúbite. Ale malý problém tu predsa len je. V práci trávite pomerne veľa času na to, aby sa vám pod kožu nedostal aj iný chlap. Váš sexi kolega s rovnakým zmyslom pre humor, skvelými nápadmi a vždy pripravený pomôcť. Kamarátstvo v práci je skvelé, ale treba si dať pozor, aby ste city udržali na uzde. Inak môže hroziť katastrofa.

Naozaj nie je dôvod, aby ste sa v práci dištancovali od všetkých mužských kolegov len preto, že ste zadaná. A ani od toho jedného, ktorý má u vás zrejme výsostné postavenie. Váš kamarátsky vzťah vám totiž môže naozaj v práci pomáhať, vďaka čomu v kancelárii prežívate príjemné chvíle bez stresu či zbytočných konfliktov. Ale nasledovné zásady, ako si nepokaziť fungujúci vzťah kvôli kolegovi, by ste mali poznať:

Nežite dva životy

Váš súkromný a pracovný život by mali byť v rovnováhe. V žiadnom prípade pred partnerom „nehrajte“ komédiu, ako neznášate čas trávený v zamestnaní. A ak sa vás priamo opýta, s kým si v zamestnaní najviac rozumiete, neklamte mu. Nič netajte, neskúšajte naňho malé lži, len aby ste ho náhodou nezranili. Ak vám dôveruje a vy ste ho nikdy neoklamali, bude vám veriť aj potom, čo mu poviete, že máte v práci kamaráta.

Neohovárajte partnera

Pred kamarátom v práci si nevylievajte srdce, ak sa doma prihodí čosi nepríjemné. Vzťahy udržiavajte na príjemnej úrovni, ale intímnosti z vášho partnerského života si nechajte pre seba. Mohlo by to v kolegovi vzbudzovať presvedčenie, že nie ste s partnerom šťastná a že mu vlastne nepriamo dávate nádej, aby sa pokúsil o čosi viac, než len o kamarátstvo. A to nie je fér voči partnerovi ani voči kamarátovi.

Keď ide do tuhého

Ak máte pocit, že sa začína medzi vami predsa len čosi „rodiť“, zastavte to hneď v začiatkoch. Na rovinu si počas rozhovoru definujte hranice vášho vzťahu. Ak ste s partnerom skutočne šťastná, nemal by to byť pre vás problém. Úprimnosť sa nosí nielen v partnerstve, ale aj medzi kamarátmi. Ak kolega „ide“ za hranicu a vy viete, že tým ubližujete partnerovi, dajte mu jasne najavo, že ste proti. Žiadne svojzmyselné vysvetlenia či zahmlievanie v tejto situácii nemajú miesto.

Po práci patríte partnerovi

Vypisovanie sms-iek či chatovanie neskoro večer sa už rozhodne nedá nazvať „iba kamarátstvom“. Ak na takéto voľačo pristúpite, začínate sa pohybovať po veľmi tenkom ľade. Partnerovi sa to rozhodne nebude páčiť a hádky sú na svete. Ak ste rozhodnutá pre život s vašim drahým, musíte rešpektovať aj to, že on má právo cítiť sa zle, ak robíte niečo za jeho chrbtom. Alebo sa na to pozrie z druhej strany: vám by sa páčilo, keby si on po večeroch vypisoval s kolegyňou?

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #partner #kamarát

+ Zelenina a ovocie na tanieri prinesú zdravie a šťastie.
Nebuďte lenivý, stratíte tým to, na čom ste doteraz...

+ Nezabúdajte na starostlivosť o svoje telo, práve teraz to potrebuje.
Pracovné úspechy budú odrazom vašej tvrdej...