Priveľa priestoru vzťahu škodí

Ak chcete byť naozaj šťastný pár, potom musíte mať aj spoločné zážitky.

24.11.2013 08:00
kríza, muž a žena, rozchod Foto:
Máte pocit, že už vás nič nespája?
debata

Ste spolu a predsa si navzájom doprajete toľko priestoru, koľko potrebujete. Nie vždy to však vzťahu prospieva. Veď ste sa rozhodli byť spolu práve preto, že ste túžili jeden po druhom. A zrazu je to inak? Možno máte toho naozaj veľa – množstvo pracovných aktivít, veľa kamarátov, zaujímavé koníčky. A všetko si pýta svoj čas. Ale kde je miesto pre vás dvoch? Tu sú varovné signály, že spolu trávite málo času:

Na párty či večerné akcie chodíte každý zvlášť

Ak jeden z vás navštevuje spoločenské akcie sólo či s partiou kamarátov, zatiaľ čo druhý sedí doma a čaká ho, nie je to práve ideálny stav. Aj takýmto spôsobom sa totiž veľmi vzďaľujete. Musíte si nájsť také akcie, na ktoré sa budete tešiť obaja, na ktorých sa budete cítiť dobre. Chce to dôverný rozhovor, pretože fungovať ako pár výlučne v spálni či obývačke sa nedá. Ak to tak robíte, je to prvé znamenie, že váš vzťah stráca dych.

Hoci ste spolu, každý je vo svojom svete

Keď si vyjdete na spoločnú večeru, vaše rozhovory sa točia výlučne okolo domácnosti či hypotéky. Riešite priveľmi praktické veci a na rozhovor o vás dvoch či vzťahu už nemáte čas ani chuť. Fungujete spoločne len na päťdesiat percent a to je pre dlhodobo udržateľný vzťah naozaj málo. Zabudnite na telefonovanie či sms-kovanie počas vzácnych spoločných chvíľ a snažte sa obaja vrátiť do času, kedy ste sa dokázali baviť o všetkom možnom, čas vám spolu krásne plynul a o nude nemohlo byť ani reči.

Už si ani nespomeniete, kedy ste spolu zažili niečo krásne

Skôr si spomeniete, kedy ste boli s kamarátkou v kine či na výstave, ale čo super ste zažili so svojím partnerom, tak to ani len netušíte. Bolo to dávno… Obaja máte kopec dôležitejších vecí, než vymýšľať zaujímavý program pre toho druhého. A pritom stačí tak málo, aby ste sa spoločne zasmiali a zabavili. Zážitky sú to, čo vám ostane navždy a práve tie z vás robia spokojný pár. Ale čo sa s vami stane, keď žiadne zážitky nebudú? Obaja ich začnete hľadať mimo vzťahu. Až sa jedného dňa môže stať, že už o niečo spoločné vlastne ani stáť nebudete.

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #šťastný pár

+ Dopĺňajte svojmu telu neustále vitamíny, prospeje vám to,
Kreativita v práci vám otvorí nové príležitosti,...

+ Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre vašu pohodu.
Vaša kariéra naberie na obrátkach, buďte pripravený....