Príbeh: Tá pravá, no vždy na druhom mieste

Roky sa stretávali na domových schôdzach, občas sa dokonca kamarátsky rozprávali, no nikdy medzi nimi nič nebolo.

20.11.2013 17:00
láska, rozvod, koniec vzťahu Foto:
Výčitky boli silnejšie...
debata

Možno aj preto, že Karol bol zadaný. Petra bola single s dvoma dcérami a nikdy by jej nenapadlo, že s tým mužom, ktorý sa na domových schôdzach vždy toľko sťažuje, bude mať jedného dňa dieťa. Že mu rozbije manželstvo, pretože inak sa dať nebude. Všetko sa v jej živote začalo diať podľa podobného scenára ako ľuďom, ktorých ona stále odsudzovala.

„Nikdy by som si nepomyslela, že sa jedného dňa zamilujem do ženatého muža. A že to bude také komplikované. Že bude mať tri svoje deti, postavený dom, zabehnutú kariéru,“ vymenovala Petra, ktorá je stále z toho, ako sa to všetko rýchlo zorganizovalo, v šoku. Najprv vraj začali spolu spávať. Ešte stále si Petra myslela, že o chvíľu to skončí, Karol to doma zatají, nikto si nič nevšimne a život pôjde ďalej.

Lenže nestalo sa tak. Karol Petre zachutil a rovnako to bolo aj na druhej strane. „Vkuse som bola obozretná. O takých prípadoch som už počula veľa. Ako sa muž doma "nudil“ a z tej nudy si našiel milenku, ktorej tvrdil, že sa rozvedie, alebo dokonca, že už sa rozvádza a ani o päť rokov to ešte nebola pravda," povedala ďalej Petra, ktorá sa však každým dňom na Karola viac a viac „motala“.

Predchádzalo tomu veľa preplakaných nocí. Čo ďalej, čo spravia a hlavne, ako to spravia. A či robia dobre. Podstatná bola pre ňu informácia, že ju chce, myslí to s ňou vážne. Keď sa rozviedol, vedela, že to myslí vážne a že všetko cítia rovnako. Stále však poznala celý príbeh len z jeho strany. Nevedela, ako sa cíti jeho žena, či bol vo vzťahu fakt len z povinnosti. A ešte tu boli jeho malé tri deti, ktoré prišli na svet po sebe.

V ich vzťahu to pokračovalo ukážkovo, no okolnosti im to všetko sťažovali. „Nedomyslela som to. Stále som myslela len na náš vzťah,“ posťažovala sa Petra, ktorá je stále presvedčená o tom, že Karol je ten pravý. Veľmi skoro s ním otehotnela a potom sa mienila sústrediť len na seba. „Lenže Karolovi asi po polroku začali veľmi chýbať deti. Doteraz ich navštívil raz za mesiac a videla som na ňom, že trpel. Chcel ich vidieť stále častejšie. Trpel bez nich.“

A popri deťoch sa zakaždým stretol aj s manželkou. „Možno, že bola rada, že odišiel z domu, že mu nemusela prať, žehliť. Peňazí im navyše dával viac ako predtým, to tiež súviselo s výčitkami svedomia,“ musela skonštatovať Petra, ktorá keď sa zrazu pozrela na svoj život, videla ho ako veľmi smutný. Život v podnájme, na materskej, s minimom peňazí. Muž bol vkuse v práci a keď prišiel víkend, chcel ísť za deťmi. Aj ona mala deti a dokonca už jedno čakala s ním, no na nich odrazu toľko času nemal. Výčitky boli silnejšie…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #vzťah so ženatým #rozbitie manželstva

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...