Muž egoista - máte s ním do činenia?

Najsmutnejšie na mužovi egoistovi je to, že jeho rodičia či starí rodičia (ak nejakých mal) sa ním príliš nezaoberali...

19.11.2013 10:00
egoista Foto:
Žiť s egoistickým mužom teda nie je bohviečo.
debata

Ja a tí druhí
Egoista, myslí len na seba. Ja, ja, ja, iba ja. Jeho svet má dve časti. V jednej je on, v druhej „tí ostatní“, ale bez neho. Práca ho teší a pozerá sa pri nej iba na seba. Aj keď už má rodinu. Netrápi ho, či uživí rodinu, prípadne, koľko zarába manželka či mama. Ide v prvom rade opäť oňho. Či zarába alebo nezarába, môže byť napokon ostatným členom rodiny fuk. On sa totiž o svoje peniaze veľmi nerád delí. Muž egoista je presne ten, ktorý je schopný vyžadovať od detí, aby si na všetko sami zarobili, je lakomý a zbytku rodiny neustále vyhadzuje na oči, koľko peňazí míňajú.

Nebude to ľahké
Žiť s takýmto mužom určite nebude pre žiadnu ženu ľahké. Ak bude niečo od neho chcieť, musí vedieť, ako mu túto požiadavku predostrieť. Ak vo všeobecnosti majú muži radi nápady predvedené ženami štýlom, akoby boli ich, tak pre egoistov to platí dvojnásobne. Splní vám len také prianie, ktoré sa mu bude páčiť a o ktorom ho presvedčíte, že si kedysi, hoci aj dávno, prial aj on. Inak to bude ťažký oriešok.

Trpezlivosť a silu! Ak vás to stále neodradilo a odhodlali ste sa napriek všetkým prekážkam s egoistickým mužom žiť, potom si pripravte vrece trpezlivosti, sily a vytrvalosti. Cesta k jeho „majetku“ je hlboká a vy sa na ňu možno nikdy ani len nedostanete. A keby len to. Muž-egoista býva častokrát odutý a ufrflaný, za čím sa skrýva preukrutný pocit krivdy. Spoznáte ho aj podľa toho, že je ešte v dospelosti obklopený hračkami. Kompenzuje si nimi neprítomnosť lásky v detstve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #egoista

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...