Test: Viete byť partnerovi oporou?

Veľa žien si praje mať v partnerovi oporu, od žien to však vyžadujú aj muži. Radi by uprednostnili ženu, o ktorú sa budú môcť oprieť. Vy to viete?

08.11.2013 13:10
vzťah muža a ženy, dobrý vzťah Foto:
Ilustračné foto.
debata

Partner príde o prácu. Má z toho zmiešané pocity, jednak to bolo nečakané a jednak nespravodlivé. Bol v tom nevinne. Čo spravíte, keď vám to oznámi?
a) Zasmejete sa do telefónu. Poviete mu, že sa o tom porozprávate doma, no doma už tomu nevenujete veľa pozornosti. Aj vy ste prišli pred rokom o prácu a nepodržal vás. Robíte v podstate len to isté.
b) Ak o tom bude rozprávať, budete sa tváriť, že ho počúvate. To je asi tak všetko… Jedným uchom dnu…
c) Zrejme budete prvá, ktorej to zatelefonuje so skleslým hlasom. Ste ochotná urobiť hocičo, ak zacítite, že sa trápi. Vypýtate sa napríklad skôr z práce, aby ste mohli tráviť čas s ním. Rozprávate sa do noci, upokojujete ho a hľadáte spolu možnosti. Jednoducho, ste mu oporou.

Ste spolu na návšteve u svokry. Lenže ona ho začne pred vami zhadzovať. Nenaučila ho variť a teraz mu to vyčíta. Vaša reakcia?
a) Pridáte sa na jej stranu a uťahujete si zo svojho frajera tiež. Pridáte zopár pikošiek, čo všetko ste ešte počas vzťahu postrehli, teda, čo všetko nevie…
b) Nepoviete vôbec nič. Ani sa nezdvihnete a neodídete. Ste ticho a občas sa uchechtnete.
c) Začnete si priateľa za každú cenu brániť a pohoršovať sa nad tým, ako sa tak svokra vôbec môže správať.

Váš priateľ si málo verí, odkedy ho poznáte, nezarába veľa, nevie požiadať o zvýšenie platu. Jedného dňa sa vám s tým zdôverí. A vy?
a) Vysmejem ho. Čo si za chlapa, ak nevieš zarobiť peniaze? Ak sa to do polroka nezmení, rozídem sa s tebou, pohrozíte mu.
b) Nenájde u vás pochopenie. Síce ho počúvate, dáte mu najavo, že to neuznávate. Má sa snažiť, čo viac chce od vás počuť?
c) Potešíte sa, že sa vám s tým konečne zdôveril. Budete mu veľkou oporou v tom, aby dal výpoveď v práci, ktorá ho už dlhodobo nenapĺňa a našiel si niečo, v čom je dobrý. Ste si istá tým, že sa všetko zmení.

Vyhodnotenie

Najviac odpovedí a: Nerob druhým to, čo nechceš, aby robili tebe, hovorí sa. Nezaškodí vám, ak sa toho začnete držať. Váš priateľ pri vás asi nie je veľmi šťastný. Nedávate mu zrejme to, čo on hľadá.
Najviac odpovedí b: Buďte pozornejšia. Nie je to úplne zlé, ale asi si to váš priateľ predstavuje inak. Ak vám na ňom záleží, prehodnoťte svoje správanie.
Najviac odpovedí c: Čo viac dodať? Váš priateľ zrejme stretol tú pravú…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #opora vo vzťahu

+ Nezabúdajte na vitamíny, vaše telo ich momentálne potrebuje.
Nenakupujte veci, ktoré nepotrebujete, odložte si...

+ Vďačnosť za malé veci zväčšuje pocit šťastia a zdravia.
Neberte si všetko len na svoje plecia, sami zistíte, že...