Ach! Takúto kamarátku nepotrebujete

S kamarátkou by ste sa mali cítiť fajn, veď na to ju máte.

01.11.2013 15:40
kamarátky, konflikt Foto:
Nie je kamarátka ako kamarátka.
debata

Nielen partnerské, ale aj kamarátske vzťahy sa vyvíjajú. Niekedy k lepšiemu, inokedy k horšiemu. V živote každej z nás sa občas objaví kamarátka, ktorú by sme mali čo najskôr poslať kade ľahšie. Kedy sa cítime trápne či nepríjemne v jej spoločnosti? Poznáte tieto situácie?

Zosmiešni vás pred mužom, o ktorého máte záujem

Ona to akože obráti na vtip, ale vám sa chce skôr plakať. Hoci sa prezentuje ako veselá kopa, jej žarty sú väčšinou o tom, že si robí posmešky z ľudí okolo seba. Áno, niekedy sa na tom zabavíte aj vy, ale keď ide o muža, na ktorom vám záleží, tak to jej už neprepáčite. Cítite sa tak, že by ste sa najradšej pod zem prepadli a ona sa len usmieva. To si dobré kamarátky nerobia.

Nedodrží slovo

Prízvukovali ste jej, aby vaše tajomstvo nikomu nehovorila. Nešlo totiž o žiadnu hlúposť, ale o vážnu vec. A vy sa zrazu dozviete od ďalšieho človeka, čo vás trápi… A pritom ste ju tak prosili, aby držala jazyk za zubami. Sklamala vašu dôveru raz? Urobí to znova. Kamarátka tu má byť aj preto, aby ste sa mali na koho spoľahnúť.

Nevráti vám peniaze

Z času na čas si od vás požičia peniaze, ale vám je trápne ich pýtať späť. A tak čakáte a čakáte, vnútorne vás ide roztrhnúť, ale nevypýtate si ich. A o mesiac či dva si príde opäť požičať. Bez hanby. I keď sa ozvete a ona vám ich napokon vráti, nemáte z toho dobrý pocit a nechcete zažívať takéto stresy. Je jasné, že priateľky si majú pomáhať aj v takýchto sitáciách. Ale požičiavanie peňazí by malo byť férové.

Večne v depresiách

Koho by časom neotravovala osoba, ktorá má večne nejaký problém. Žiadna radosť zo života, len problémy a depresie. A tak do neutešeného stavu ťahá aj vás. A to vy nechcete! Iste, ak má skutočné problémy, tak ju poľutujete a povzbudíte, ale večne fungovať ako bútľavá vŕba odmietate. Je lepšie sa obklopiť optimistkami.

Vnucuje sa mužom

Lezie vám to poriadne na nervy. Kamkoľvek prídete, už sa obzerá po vhodnom chlapovi a toho si nechce nechať ujsť. Vnúti sa mu do pozornosti, flirtuje ako o dušu a stále sa niekomu podsúva. Je to únavné a cítite sa trápne aj za ňu. Ak ste v oblasti zoznamovania úplne iná, je zrejme ťažké prežiť sobotný večer „v podode a bez stresu“.

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #konflikt #kamarátka

+ Nájdete veľkú záľubu v cvičení jogy, ktorá vám ukáže cestu.
V práci nájdete novú motiváciu, ktorá povzbudí vašu...

+ Nezabúdajte na oddych, momentálne je vo vašom živote kľúčový.
Odloženie úveru by ste mali poriadne zvážiť aj v...