Hlavné znaky, že sa vzťah (čoskoro) skončí

Nemusíte mať krištáľovú guľu, aby ste pochopili, že vás nečaká svetlá budúcnosť, ale skrachovaný vzťah.

03.11.2013 07:00
láska, rozchod, koniec, rozvod Foto:
Poznáte znaky dožívajúcej lásky?
debata

Partnerstvá sa nerozpadávajú výbuchom jednej hádky, ani znenazdajky zamilovanosť neprechádza do nenávisti. Je to pomalý proces, niekedy až príliš, počas ktorého by vám malo byť jasné, že je čas zbaliť si nohavičky a zubnú kefku.

Nehovoríte o budúcnosti

Je super žiť zo dňa na deň, ale o tom je piatková diskotéka a nie vzťahy. Žijete vo vzťahu bez plánov? Nemusia byť vždy spoločné a názorové rozdiely sú zdravé. Ak sa ale niekto vyhýba úvahám o budúcnosti asi preto, že žiadnu nevidí.

Málo spoločného

Hovoríme o záujmoch. Každá dvojica má niečo, čo ju stmelí k sebe v posteli, alebo pri stole. Je tu množstvo rozdielov, pre ktoré nezdieľate spoločné nadšenie? On miluje motorky, vy sa ich bojíte. Milujete turistiku, on more? Čím viac rozdielností, tým menšia pravdepodobnosť, že budete spolu naveky, hoci si to možno ešte myslíte.

Veľa spoločného, ale málo sexu

Tomu sa hovorí kamarátstvo. Rozhodne nie partnerstvo. Aj tá najdokonalejšia harmónia bez harmonického sexu je predpoklad, že sa čoskoro rozídete so slovami: „Ale môžeme ostať kamaráti.“

Správate sa ako slobodní

Nuž, čoskoro sa nimi stanete. Nech je to akokoľvek nepríjemné poznanie, vzťahy sú kompromisy, ktoré ale nikto z dvojice nechápe ako problém, skôr ako vytvorenie fajn klímy pre toho druhého a ešte aj s radosťou. Je to inak? Nuž, už asi viete, kam to mieri.

Bojujete

Máte pocit, akoby ste miesto dialógov viedli vojnové výpravy? Cítiť, že častejšie ako si hovoríte komplimenty sa hryziete a hádate? Nemýľte si to s prototypom talianskeho partnerstva, kde vášeň pri hádke vystrieda vášeň v posteli a temperament sa kompenzuje aj dvorením, odprosovaním a slovami chvály. Ak je to u vás inak, každá ďalšie hádka je len zvoncom nadchádzajúce­ho konca.

Vzťah na diaľku

Nevydržal ešte nikomu. Chceli by ste byť prvou? Nuž, skúsiť to môže. Paradoxom vzťahov na diaľku je to, že istý čas vedia partnerstvo utužiť, ale ak trvá už príliš dlho a vyhliadky na zlepšenie sa nerysujú, čoskoro sa niekomu zažiada mať blízku hruď, alebo prsia.

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec vzťahu #signály

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...