Čo by ste mali vedieť o manželstve?

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo robí obyčajné manželstvo dobrým?

16.10.2013 14:00
láska, manželstvo Foto:
Túžite po skvelom manželstve?
debata

Milovať niekoho má byť vašou voľbou

Do manželstva by ste mali vstúpiť s niekým, koho ste si vybrali a do koho ste šialene zamilovaná. Nie vtedy, ak vám už poriadne nahlas tikajú biologické hodiny a tak sa vydáte jednoducho z rozumu. Alebo si z trucu vezmete niekoho, kto je práve po ruke, hoci vaše srdce sa ešte nespamätalo z predošlej lásky.

Život nie je rozprávka

Manželstvo si vyžaduje aj tvrdú prácu. Nie vždy sa vám všetko darí tak, ako si predstavujete, niekedy musíte zatnúť zuby, urobiť kompromis. Na „šťastí až do smrti“ sa podieľajú dvaja a stojí ich to kopec námahy, len málokedy ide všetko ako po masle, tak ako v rozprávke. Ale celkom vylúčené to nie je.

Manželstvo nie je ťažké, ak sa vám páči obom

Ak ste šialene zamilovaní, v manželstve sa vám páči. Ale čo, ak prídu všedné dni…? Manželstvo musí byť nielen o starostiach a riešení problémov, ale najmä o radosti a spoločnom živote. Nežnostiach, humore, sexe a najmä láske. Ak sú obaja v manželstve šťastní, vážne krízy nehrozia. Tak sa jeden o druhého starajte.

Komunikácia je nevyhnutnosťou

A musí to platiť oboma smermi – od vás k partnerovi aj od neho smerom k vám. Už nemôžete nad problémami iba mávnuť rukou alebo sa vnútorne zožierať. Treba komunikovať a to pekne živo a pravidelne. Bez komunikácie by vaše manželstvo bolo čochvíľa odsúdené na zánik.

V manželstve sa „nehrá“ na body

Manželstvo nie je futbalováý zápas a nehrá sa na body. Nikdy si nevyčítajte alebo neprízvukujte, čo ste kedy vy urobili pre manžela a čo je vám dlžný. To sa potom manželstvo zmení na výmenný obchod, na handrkovanie o maličkosti. Veci spojené s manželstvom máte robiť z lásky a akosi inštinktívne, nie na povel a rozhodne nie preto, že ste to niekomu dlžná.

Manželstvo tvoria dvaja rôzni ľudia

Slovo rôzni je veľmi dôležité. Znamená totiž, že nie ste jedna bytosť, nemusíte robiť všetko spoločne a takisto môžete mať na veci rôzne názory. Obaja musíte v manželstve vedieť dýchať, nemôžete sa navzájom dusiť a nútiť do vecí, ktoré sú vám proti srsti. Mali by ste jeden o druhom vedieť dosť na to, aby ste sa neničili hlúposťami. Rešpektujte to, že ste individuality, samozrejme, ktoré sa milujú.

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #partneri

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...

+ Zdravá strava a dostatok vody posilnia vaše telo i ducha.
Nové príležitosti v práci privedú k finančnému rastu....